Şehirden Kaçış

Sarıkamış Kış Oyunları Festivali

Kars ilinin Sarıkamış ilçesinde her sene düzenli olarak kış oyunları festivali yapılmaktadır. 2015 yılından bu yana düzenlenen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali, katılımcılarına oldukça eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamaktadır.

Festival içeriğinde; halk oyunları gösterisi, kardan heykellerin açılışı, karda kaşar yuvarlama, iglo yapımı, kar üzerinde güreş, atlı cirit, balonla gezi ve müzik eğlence programları yer almaktadır.

2020 Sarıkamış’taki Kış Oyunları Festivali

Sarıkamış şehitlerinin kardan heykelleri

01 Mart 2020 pazar günü 6. kez düzenlenmesi planlanan Kış Oyunları Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve SERKA’nın (Serhat Kalkınma Ajansı) birlikte organize ettiği bir festivaldir.

Profesyonel sporcuların ve amatör katılımcıların da olacağı festival, Sarıkamış Kayak Merkezi‘nde düzenlenecektir.

Festivalin en sevilen etkinlikleri arasında hiç şüphesiz atla cirit gösterisi yer almaktadır. Ayrıca kızak yarışı, karda güreş yapma katılımcıların dikkatini çeken etkinlikler arasındadır. Karda kaşar yuvarlama festivalde renkli görüntülere sahne olmaktadır. Festival başlamadan önce tamamlanan kardan heykeller gören herkesi etkilemektedir. Festivalde ayrıca düzenlenen müzik ve eğlence etkinlikleri, gelenlere oldukça keyifli anlar yaşatılmaktadır.

Sarıkamış’ta 2020 yılında da düzenlenecek olan Kış Oyunları festivali her sene yoğun görmektedir. Kış festivaline hem profesyonel hem de amatör sporcular da katılabilirler.

Exit mobile version