Şehirden Kaçış

Geleneksel Alaçatı Ot Festivali

İzmir’in son yıllarda parlayan yıldızı Alaçatı’nın sokaklarında kurulan atölyelerinde yerel üreticilerinin Ege’nin enfes otlarını tanıttığı ve satışını yaptığı ayrıca bu otlarla yapılan ilginç yemeklerin de yer aldığı Alaçatı Ot Festivali, ilk kez 2010 senesinin Nisan ayında 1 gün olarak gerçekleşmişti.

2020 yılında İzmir’in Çeşme ilçesinde 11.’si düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali, yine Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen ziyaretçilere misafirlik yapacak.

2020 Alaçatı Ot Festivali’nde neler var?

Ege’nin birbirinden ilginç otlarını dünyaya ve Türkiye’ye tanıtan bu festivalde rengarenk tezgahlar her yeri kaplamaktadır.

Renkli görüntülere sahip korteje yüzlerce kişi katılmaktadır. Kortejde bulunan tek kişilik arabalar rengarenk çiçeklerle ve balonlarla süslenmekte festivale katılan kadınlar papatyadan yapılan taçlar takmaktadırlar.

Alaçatı Ot Festivali’nden rengarenk görüntüler

Festival; şevketibostan, turpotu, deniz börülcesi ve kekik gibi pek çok otu Alaçatı tutkunlarıyla her sene bir araya getirmektedir. Şunu da hemen söyleyelim festivalde Çeşme’nin ünlü enginarı da yerini almaktadır.

Festival süresince otları tanıma ve toplama gezilerinin yanı sıra yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerine ve çeşitli konserlere kadar pek çok etkinlik düzenlenmektedir.

Ayrıca akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerlerın söyleşileri festivale zenginlik katmaktadır. Festival boyunca eğlenceli yarışmalar düzenlenmekte ve otlarla yapılan yemekler yenmektedir.

Festivalin son gününde ise Alaçatı Amfi Tiyatro’nun olduğu yerde, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları yapılmaktadır.

Festivalde yer alan çeşit çeşit otlar büyülüyor

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden bu festivale gelen ve çeşit çeşit otları görenler kişiler şaşkına dönüyorlar. Önceden görmedikleri, hatta adını ilk kez duydukları otlarla ve bu otlarla yapılan yemeklerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Ege Bölgesi’nin doğasını daha yakından anlamak ve ot çeşitliliğini gözlemlemek isteyen kişilere misafirlik eden Alaçatı Ot Festivali’nde her sene önceden belirlenen temaya uygun etkinliklere yer veriliyor.

Günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin yeniden mutfaklarda yer alması ve çeşit çeşit otların gözler önüne serilmesi için düzenlenen Alaçatı festivalleri oldukça samimi bir atmosferde düzenleniyor.

Çeşme’de yetiştiği bilinen otlarla yapılan yöresel yemekleri duyan fakat bir türlü buraya gelemeyen çokça kişi, festivalde karşılaştığı çeşit çeşit otlar karşısında şaşkına uğruyorlar.

11. Alaçatı Ot Festivali ne zaman?

Alaçatı Ot Festivali’den renkli görüntüler

2020 yılı itibariyle 11.cisi düzenlenecek olan Çeşme Alaçatı’nın geleneksel olarak düzenlediği ve ünlü “11. Alaçatı Ot Festivali 2020” bu yıl 09 -12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin önde gelen festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali her sene düzenli olarak yapılmaktadır.

2020’de de yapılacak olan Alaçatı Ot Festivali, Nisan ayının 9. günü (Perşembe) ile 12. günü (Pazar) arasında gerçekleşecektir.

Alaçatı Ot Festivali nerede?

Festivale ilk defa gidecekler bilgi sahibi olmak adına aşağıdaki videoyu da izlemeyi unutmasınlar.

Alaçatı Ot Festivali’ne bireysel olarak katılabileceğiniz gibi profesyonel olarak hizmet veren tur şirketlerinin programları aracılığıyla da gelebilirsiniz.

Exit mobile version