Şehirden Kaçış

İzmir’den Dünyaya Yayılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir merkezli olarak başlayıp, dünyanın bir çok şehrine yayılan bir farkındalık etkinliğidir.

2019 yılında 7.’si düzenlenen “süslü kadınlar bisiklet turları” dünyada ve Türkiye’de toplam pek çok kentte aynı anda başladı. Kadınların bisiklet kullanmasıyla ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen gruplar, şık elbiseleri ve topuklu ayakkabılarıyla sokaklarda pedal çevirdiler.

Etkinliğin öncelikli amaçları arasında daha fazla sayıda kadını bisiklet sürmeye özendirmek ve diğer tüm bisiklet kullanıcıları için güvenli bisikletli ulaşım altyapısı talep etmek gelmektedir.

Adana Bisiklet Turu

Etkinlik her yıl olduğu  gibi Adana İstasyon Meydanında başlayıp Ziya Paşa, Gazipaşa Bulvarı, Merkez Park istikametinde devam edip İstasyon Meydanında son buluyor.

Antalya Bisiklet Turu

Akçay ( Edremit, Balıkesir )

Akhisar (Manisa) Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Edirne Bisiklet Turu

Van Bisiklet Turu

Van’da 50 kadın, ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turları’ etkinliği kapsamında bir araya gelerek yaklaşık 10 km. bisiklet sürdü. Hem çevre bilinci hem de kadın hakları için farkındalık oluşturmak niyetiyle yapılan etkinliğin ardından grup, halay çekip, şarkı söyledi.

İzmir Bisiklet Turu


Web sitemizde yer alan konular bilgilendirme amaçlıdır. En güncel ve detaylı bilgiler için etkinliği düzenleyen topluluğun sosyal medya hesaplarını kontrol ediniz.

Bisiklet turu için kayıt gerekmiyor, para ödenmiyor. Bisikletinizi ve kendinizi süslemeniz yeterli 🙂

Topluluk Facebook Sayfası
Exit mobile version