Şehirden Kaçış

Datça Badem Çiçeği Festivali

Ocak ve Şubat aylarında beyaz çiçek açan Badem ağaçları, baharı Datça'da karşılamayı planlayanlar için muhteşem bir görsel atmosfer sunmaktadır.

Ocak ve Şubat aylarında beyaz çiçek açan Badem ağaçları, baharı Datça’da karşılamayı planlayanlar için muhteşem bir görsel atmosfer sunmaktadır. Datça Badem Çiçeği Festivali sayesinde katılımcılar, bu göz kamaştırıcı manzarayı görme imkanına sahip olmaktadırlar.

Badem ağaçlarının çiçeklendiği günler, antik çağlarda “iki denizli şehir” olarak bahsedilen Datça kentinin en güzel zamanlarıdır. Her sene Şubat ayının başında gerçekleşen festivalde, bademle yapılmış çeşitli lezzetleri tadabilirsiniz.

2020 Datça Badem Çiçeği Festivali Etkinlikleri

İlk kez 2018 senesinde düzenlenen Datça Badem Çiçeği Festivali, 7-9 Şubat 2020 tarihleri arasında 3. kez düzenlenmesi planlanmaktadır.

Datça Badem Çiçeği Festivali, bölgenin harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, yüzünü doğaya dönerek Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel lezzetlerini tecrübe etmek, farklı atölyelerde unutulmaz zamanlar geçirmek, yeni şeyler keşfetmek için kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Datça merkezinde, Palamutbükü ve Hızırşah panayır alanlarındaki yer alan atölye çalışmaları, konserler, dans gösterileri, el işi çalışmalarına katılarak eğlenceli ve öğretici zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca organik yiyecek ve içecekleri, el emeği kıyafet ve takıları, dekorasyon ürünlerini de satın alabilirsiniz.

Datça Badem Çiçekleri ve Anlamı

Datça Badem Çiçeği

Festival kapmasında badem fidanı dikilecektir. Dikilen ağaçlar büyüyecek, soğuğa dayanaklı tormurcukları açacak, kökü derinlere erişecektir. Çiçekleri dünyaya gülümseyecek. O ağacın gölgesi tüm canlılara yer olacak.

Bu bir niyettir; buluşma heyecanı, paylaşma mutluluğu, kardeşçe sarılmanın huzuru, topraktan fışkıran yaşama neşeyle gülümsemenin özlemidir. Festivalin çağrısı bize, toprağa ve geleceğedir.

Baharın Habercisi Datça Badem Çiçekleri

Demophon’un badem ağacına dönüşmüş Phyllis’e sarıldığında dallarının çiçek açması gibi, Datça’da bulutların dağlara, toprağın denize, rüzgarların teknelerin beline sarılması gibi Datça’nın insanı da doğaya aşkla sarılmaktadır. Bu öyle bir aşktır ki bu güce dayanamaz bademler, açıverirler hemen çiçeklerini. Çünkü bahar yakındır, sonrası aydınlık ve berekettir. Sabırsız badem çiçekleri; gönlü kardeşlikten, emekten, güzellikten yana olanları selamlar. Festival süresince gencinden yaşlısına kadar pek çok kişi bir araya gelir.

Aynı zamanda gönüllerde de açar badem çiçekleri. Balıkaşıran‘dan Knidos‘a kadar köyler silkinerek baharı karşılar. Kol kola girilerek türküler söylenir, oyunlar oynanır. Yüz yaşındaki nineler doğrulur, maniler söyler toprağa, doğaya, bademe dair. Çiftçi tarlasına adımını atar, kadınların yanakları pembeleşir, çocukların daha bir kanı kaynar. Yarımada şenlenir, ve Datça’da bir curcuna başlar.

Datça’da Badem Çiçeği Festivali
Exit mobile version