Şehirden Kaçış

Alaçatı / Çeşme Kamp Alanları

Çeşme kamp alanları

Çeşme / Alaçatı kamp yerleri hakkında detaylı bilgiler

Son yıllarda Türkiye’de artan çadır turizmi ile birlikte gençler özellikle çadır kampı ile tatil fikrine daha çok ilgi göstermeye başladılar. Sabit bir yere bağlı kalmadan yapılan çadır tatili, yeni bir coğrafyayı tamamen keşfetmek adına daha çok imkan sunmakta. Çeşme, çadır kamp alanları noktasında merak edilen bir coğrafyadadır. Yazımızın devamında detaylı bilgilere sahip olacaksınız.

İzmir Çeşme Çadır Kamp Alanları

Çeşme ve çevresinde kamp yapılacak yerleri pek çok kişi merak etmektedir. Alaçatı / Çeşme kamp alanları listesinde karavan kampı ve çadır kampı yapabileceğiniz birden fazla bölgeye yer verdik.

  1. Pırlanta Plajı Kamp Alanı, Kalyoncu Camping | Çiftlikköy 
  2. Çeşme Ekolojik Tatil Köyü | Altınkum Plajı
  3. Vadi Alaçatı
  4. Delikli Koy Kamp Alanı | Alaçatı
  5. Kleopatra Koyu Kamp Alanı, Ilıca Plajı
  6. Tanay Tabiat Parkı, Ilıca Tanay Orman Kampı
  7. Gerence Koyu Kamp Alanı | Urla – Çeşmeye Yakın Kamp Alanı

1- Pırlanta Plajı Kamp Alanı, Kalyoncu Camping, Çiftlikköy

Kalyoncu Camping, çadır ve karavan alanı bakımından oldukça geniş bir alana sahiptir. Alaçatı’ya en yakın kamp olanı olan Kalyoncu Camping, bu bölgeden günübirlik ziyaretçilerin uğrak yerleri arasındadır.

Ağaçların gölgelendirdiği çadır kurma alanları kavurucu günlerde bile serin, huzurlu ve deniz kokulu bir tatil imkanı sunuyor. Rüzgarın sert estiği sahil kenarında kamp kurulması önerilmiyor.

Pırlanta plajı içerisinde bulunan bu kamp alanı, çadır kurulacak yerler konusunda ziyaretçilere bir çok özel alan sunmaktadır. Bu sahile ait denizde yüzmek ise ayrı bir keyif.

Aynı durum karavan kampı için de geçerlidir. Kamp alanında kalabileceğiniz 2 adet karavan vardır. Çadır kamp alanlarının 150 m karşısında halk plajı bulunmaktadır. Bütün gününüzü büyük bir keyifle burada geçirebilirsiniz. Ayrıca bu bölge doğa sporları yapmak için de oldukça müsait bir yerdir.

Kamp alanı içerisinde ortak kullanım için tuvalet, duş alanı, mutfak, büfe, trafo ve elektrik dağıtımı hizmetleri sunulmaktadır.

2- Çeşme Ekolojik Tatil Köyü

Altınkum’da bulunan Çeşme Ekolojik Tatil Köyü, 1984 senesinden beridir 19 dönümlük bir arazi içerisinde hizmet vermeyi sürdürmektedir. Bu tesis, 96 adet kamp alanı ile günlük ya da uzun dönem konaklama seçeneklerine sahiptir.

Dünyaca ünlenmiş Altınkum plajı ile arasında sadece 200 m’lik bir mesafe bulunan Çeşme Ekolojik Tatil Köyü, 6 adet suit 20 adet özel hazırlanmış bambularla kaplı birbirinden bağımsız konaklama alanları ile öne çıkmaktadır.

Burası bambu konseptinde tasarlanmış restoranları ile doğal bir yaşamı özleyen kişilerin tercih ettiği yerlerdendir. Çeşme ücretli kamp alanları arasında önemli bir yere sahip olan bu tatil köyünde pek çok ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Çeşme ilçe merkezine 10 dakikalık bir mesafede yer aldığı için bu orman kampı alanına ulaşım oldukça kolaydır.

3- Vadi Alaçatı

Vadi Alaçatı, tamamen doğal bir ortamı içine almakta aynı zamanda da butik otel olarak hizmet vermektedir. Vadi Alaçatı’da her şey güneş enerjisi ile çalışmaktadır. Dilerseniz odalarında kalabilir, dilerseniz de kamp yapabilirsiniz.

19 adet bungalov bulunan Vadi Alaçatı’da harika vakit geçireceğiniz kesin! Ayrıca burada bulunan misafirler kendi çadırlarını getirerek kamp yapma imkanına da sahipler.

Bu kamp alanının en güzel tarafı her şeyin organik olmasıdır. Vadi Alaçatı içerisinde iken tüketilecek tüm ürünler bahçeden toplanabilir. Yumurtalar bile tavuklardan toplanmaktadır.

Bölgede yürüyüş yapmak isteyenler için 5 km’lik bir yürüyüş parkuru vardır. Açık hava sineması da bulunan Vadi Alaçatı’da doğal besinleri tüketerek pek çok çeşitli sosyal etkinliklerden yararlanabilirsiniz.

4- Delikli Koy Kamp Alanı, Alaçatı

Yakın zamana kadar sadece bölgede yaşayanların dışında pek kimsenin bilmediği Delikli Koy; sessiz, sakin ve huzurlu bir tatili sevenlerin son keşfettiği yerler arasında!

İzmir’in gizli kalmış cennet köşelerinden olan Delikli Koy, bembeyaz kayaların ve masmavi denizin benzersiz uyumu sayesinde son zamanlarda kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden birisi haline geldi.

Bu bölgenin sessiz ve sakin kalmasının nedeni bir çok plaja kıyasla denizinin soğuk ve plajının çakıl kaplı olmasıdır.

Tatil yaparken özellikle huzur arayanların tercih ettiği Delikli Koyu’nu benzersiz kılan şey ise deniz içerisinde bulunan doğal kayalıklar. Zaten koyun ismi de doğal bir şekilde oluşmuş oyuklu kayalardan gelmekte.

Burasının tercih edilmesinin başka nedeni ise Çeşme çevresinde çadır kamp alanları için uygun olması. Kampçılar deniz keyfi sürmek ve kamp yapmak için özellikle erken saatlerde daha sakin olan bu bölgeyi tercih ediyorlar.

5- Kleopatra Koyu Kamp Alanı, Ilıca Plajı

Kleopatra Koyu, Alaçatı ile Ovacık arasında kalan, yazlık sitelerden Özpamir Sitesi’nin hemen altında ana yoldan görülemeyen gizli bir koydur. Güvercinlik Koyu olarak da bilinen bu koy yüksek kayalıklarla çevrilmiş durumdadır.

Çeşme/Alaçatı’ya bağlı olan Kleopatra Koyu’nun yanı başındaki Ilıca Plajı’nın buz gibi denizi, girdiğiniz anda sizi titretecek kadar serindir. Deniz sığ özelliği ile acemi yüzücüler ve çocuklu aileler tarafından epey ilgi görmektedir. Sessizlik ve huzuru sevenlerin de en çok tercih ettiği yerlerden biridir.

Şahsi aracınızla bir mesafeye kadar geldikten sonra plaja yürüyerek ulaşabilirsiniz. Kleopatra Koyu, karavan kampı için uygun bir bölge olmamasına rağmen çadır kampı için benzersiz güzelliğe sahip bir yerdir. Alanda dilediğiniz bir noktaya kamp çadırınızı kurabilirsiniz.

Buraya Kleopatra Koyu denmesinin sebebi plajda ve deniz içerisinde ince taneli kumların varlığıdır. Kumsal kısmı altın sarısı renginde oldukça ince kumdan oluşmaktadır. Deniz suyu temiz ve berraktır.

İlginizi çekebilir

6- Tanay Tabiat Parkı, Ilıca Tanay Orman Kampı

Çeşme orman kampı denilince en çok bilinen yerlerden biri olan gölge alanların bol olduğu Ilıca Tanay orman kampı alanı, yaz sıcağının etkisini en az hissedeceğiniz ve güzel bir tatil geçirebileceğiniz özel bölgelerden biridir.

Ilıca Plajı’nın hemen yanında denizin doğayla kesiştiği noktada yer alan Ilıca Tanay orman kampı alanı, huzuru arayanların çokça tercih ettiği bir başka kamp alanıdır.

Tanay Tabiat Parkı içerisinde ve etrafında doğa yürüyüşü ve foto safari yapabilirsiniz. Kamp alanında otopark, telefon, büfe, restoran, çamaşır yıkama yeri, lavabo, mutfak, bulaşık yıkama yeri, masa, ocak, tuvalet, duş, içme suyu, karavan atık su boşaltma yeri bulunmaktadır.

Tanay Tabiat Parkı, Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme ve Alaçatı gibi yerleşim yerlerine ortalama beş dakikalık bir mesafede bulunmaktadır.

7- Gerence Koyu Kamp Alanı, Urla

Gerence Koyu kamp alanı; yazlıklardan, gürültülerden ve turizm yerlerinden uzak, doğanın tam kucağında kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği özel yerlerden biridir. Bölgede dilediğiniz bir alana çadır kampı kurabilirsiniz.

Şiddetli rüzgarları ve balıkları ile meşhur Gerence Körfezi, Çeşme’nin kalabalığından kaçmak isteyen kampçılar için iyi bir alternatiftir.

Bilhassa olta balıkçıları balık tutmak için buraya gelmektedir.

Gerence Körfezi’ne giden yollar oldukça virajlıdır. Çadır kampı yapacaklar tüm ihtiyaçlarını yanlarına alsalar iyi olur. Çünkü Gerence Koyu kamp alanı çevresinde herhangi bir işletme bulunmamaktadır.

Çeşme Alaçatı’ya özel araç ile 40 dk’lık bir mesafede bulunan Gerence Körfezi, Karaburun yarımadasının güneyinde Ildırı ve Balıklıova yerleşim yerlerine 10 km uzaklıkta yer almaktadır.

Çeşme kamp yerleri ile ilgili yazımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak pek çok kişinin bu bilgilerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Editörün Notu
Exit mobile version