Şehirden Kaçış

İstanbul’a Yakın Kamp Yerleri Listesi

İstanbul kamp yerleri

İstanbul’a yakın en iyi kamp alanları

Kamp keyfini dilediğiniz gibi yaşayın diye İstanbul’a yakın en iyi kamp yerleri için bir liste hazırladık. Göz kamaştırıcı manzaraların insan eli değmemiş doğa ile kaynaştığı alanlarda konaklamanın bizlere kattığı huzura paha biçilemez. Topraklarının yaklaşık üçte biri ormanlarla kaplı olan Türkiye; farklı iklimleri, florası ve faunasının zenginliği ile bir çok ülkeden öndedir. İstanbul şehri ise Türkiye’nin tarihe şahitlik etmiş en köklü kentlerinden birisidir. Bu güzide kentte yaşam sürenlerin, şehrin keşmekeşinden uzaklaştığı kamp alanlarına ait bir listeye yazımızın devamında ulaşacaksınız.

İstanbul’a yakın en çok tercih edilen kamp alanları

Dağların yamaçlarında, uçsuz bucaksız ovaların ortasında veya nehir ve göl kıyısında kamp yapmak, sadece kampçılık zevkinizi gidermek ile kalmayacak aynı zamanda şehir yorgunluğunuzu atacak ve aynı bölgeye dönme arzusu ile bir sonraki kamp etkinliğinizi planlamaya başlayacaksınız. Yazımızın devamında en iyi kamp alanları listemizin, İstanbul’a yakın bölgede bulunan kamp yerleri için bilgiler yer almaktadır.

  1. Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı | Silivri
  2. Woody Ville Kamp Alanı | Şile
  3. Belgrad Ormanı Kamp Alanı
  4. Kilimli Koyu Kamp Alanı | Ağva, Şile
  5. Saklı Göl Kamp Alanı | Şile

1- Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı | Silivri

İstanbul’un Silivri ilçesi Danamandıra köyünde bulunan Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı, meşe ormanları ile kaplı sizi kendinize getirecek güzel yerlerden biridir. Tabiat parkı olmasından dolayı giriş ücretlidir.

Piknik alanı içerisinde masa, tuvalet ve su bulunmaktadır. Bunun dışında başka bir tesis ve büfe bulunmamaktadır.

Günübirlik piknik yapmak isteyenler buraya sıkça uğramaktadır. Bununla birlikte yaz aylarında kampçıların en çok tercih ettiği yerler arasındadır.

2- Woody Ville Kamp Alanı | Şile

Şile ilçe merkezine 17 km uzaklıkta Akçakese köyünde yer alan Woody Ville Kamp Alanı, deniz kenarında oldukça hoş bir yer. Üstelik çadır ve karavan konaklaması için de uygun kamp alanlarına sahiptir.

Woody Ville Kamp Alanında yeme – içme olanağı, kahvaltı servisi ve WC bulunmaktadır.

Hafta sonu kampları ya da günübirlik piknik yapmak için de ideal yerlerden biridir.

3- Belgrad Ormanı Kamp Alanı

İstanbul’a yakın en iyi kamp yerleri listesinde İstanbul’da yaşayanların sıkça tercih ettiğin yerlerden biri de Belgrad Ormanı‘dır.

Belgrad ormanları, her ne kadar yürüyüşçülerin uğrak yeri olsa da, kampçıların da tercih ettiği yerlerden biridir.

Alanda alışveriş yapabileceğiniz bir büfe yoktur. Tuvalet imkanı mevcuttur.

4- Kilimli Koyu Kamp Alanı | Ağva, Şile

Şile ilçesine bağlı Ağva köyünde bulunan Kilimli Koyu kamp alanı, Karadeniz sahilinde göz kamaştırıcı manzaralara ev sahipliği yapmaktadır.

Ulaşımı kolay olan Kilimli Koyu Kamp Alanı, yeşil ve mavinin kucaklaştığı bir yerde bulunuyor.

Kampçılar tüm gereksinimlerini Ağva’ya geldiklerinde karşılayabilirler. Kamp için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Kamp bölgesinde herhangi bir işletme olmadığı için tuvalet ve duş imkanı bulunmamaktadır.

5- Saklı Göl Kamp Alanı | Şile

Şile ilçe sınırlarında yer alan Saklıgöl’de bir yaz günü sabahına uyanmak, size huzurun ne olduğunu hatırlatacaktır. Doğanın kucağında kamp atmak için oldukça uygun bir yer olan Saklıgöl, kahvaltı ve yemek için bir restoran ve tuvalet imkanına sahiptir.

Saklıgöl kamp alanı, ulaşımı kolay doğayla başbaşa sakin bir yerde kamp yapmak için oldukça uygun bir alandır.

Kamp alanında alışveriş yapmak için market vb. mekan bulunmamaktadır.

İstanbul’da bulunan en iyi kamp alanları için hazırlamış olduğumuz yazımız umarız ki size faydalı olmuştur. Sosyal medya hesaplarınızda yazımızı paylaşarak başkalarının da bu bilgilerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version