Şehirden Kaçış

En İyi Doğada Hayatta Kalma Filmleri

Hoşunuza gideceğini düşündüğümüz en iyi doğada hayatta kalma filmleri hakkında tanıtıcı bilgileri sizler için derledik. Bahsi geçen filmlerin tanıtımında kesinlikle filmin heyecanını kaçıracak bilgilere yer verilmemiştir.

Hoşunuza gideceğini düşündüğümüz en iyi doğada hayatta kalma filmleri hakkında tanıtıcı bilgileri sizler için derledik. Bahsi geçen filmlerin tanıtımında kesinlikle filmin heyecanını kaçıracak bilgilere yer verilmemiştir.

Son 10 Yılın En İyi Doğada Hayatta Kalma Filmleri Listesi

2009 – 2018 yılları arasında dünya tarihinde yapılmış, konusunda vahşi doğada hayatta kalma mücadelesi olan filmleri sizler için derledik. Filmler yapım yıllarına göre eskiden yeniye doğru listelenmiştir. IMDB puanları da listede yer almaktadır.

  1. Yol – The Road, 2009 Yapımı
  2. 127 Saat – 127 Hours, 2010 Yapımı
  3. Gri Kurt – The Gray, 2011 Yapımı
  4. Pi’nin Yaşamı – Life of Pi, 2012 Yapımı
  5. Kıyamet Günü – The Impossible, 2012 Yapımı
  6. Sona Doğru – All Is Lost, 2013 Yapımı
  7. Ölüm Ormanı – Backcountry, 2014 Yapımı
  8. Everest, 2015 Yapımı
  9. Diriliş – The Revenant, 2015 Yapımı
  10. Karanlık Sular – The Shallows, 2016 Yapımı
  11. Orman – Jungle, 2017 Yapımı
  12. Sürükleniş – Adrift, 2018 Yapımı

1. Yol – The Road, 2009 Yapımı

Yol – The Road filmi, Cormac McCarthy’nin 2006’da Pulitzer Ödülü kazanmış aynı isme sahip romanından uyarlanmış, kıyamet sonrasını (post apokaliptik) anlatan bir dram filmidir.

Yol – The Road Filmi Konusu:

Yol – The Road Filmi

Bir gece, bilinmeyen bir sebepten ötürü dünyada yangınlar çıkmaya başlar. Meydana gelen depremler ve fırtınalar her yerin yıkılmasına neden olur. Bitkiler ölmeye, ağaçlar kurumaya başlar. Sonrasında da hayvanlar birer birer ölmeye başlar.

Böyle bir dünyanın ilk yıllarında hamile bir kadın bir çocuk dünyaya getirir. Seneler geçer ve çocuk büyür ama dünya daha da dayanılmaz bir hal almaya, insanlar yavaş yavaş intihar etmeye başlamıştır. Bir gece anne de karanlığa karışıp kaybolur.

Tüm olayların sonrasında baba ve oğul beraber yollara düşerler. Dünyanın çivisi çıkmıştır artık. Böyle bir dünyada insanlar ya iyi ya da kötüdür. İnsan eti yiyenler, hırsızlar, avcılar etrafta kol gezmektedir. Böyle bir dünyada baba ve oğul çok büyük hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir.

Yer yer duygusal sahnelere sahip insanın çaresiz durumlarda bile nasıl davranması gerektiğini seyirciye gösteren, oldukça etkileyici sahneleri ile bu film, en iyi doğada hayatta kalma filmleri arasında yerini alıyor.

Yönetmen :John Hillcoat
Oyuncular :Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron
Türü :Bilimkurgu, Dram
IMDB Puanı: 7.2
Yol – The Road Filmi Künyesi
Yol – The Road Filmi Tanıtım Videosu

2. 127 Saat – 127 Hours, 2010 Yapımı

127 Saat, başrolünde James Franco’nun oynadığı, 1975 doğumlu Aron Ralston isimli bir dağcının başından geçen kazanın anlatıldığı, yaşanmış iç burkan bir olaya dayanmaktadır. Bu film, Oscarlı yönetmen Danny Boyle’un ‘Slumdog Millionaire’den sonra çektiği oldukça sarsıcı sahnelerle doğada hayatta kalma filmleri arasında seyircinin karşısında yerini alıyor.

127 Saat – 127 Hours Filmi Konusu:

127 Saat – 127 Hours Filmi

Aron Ralston kafasına göre bir yaşam süren bir dağcıdır. Aron, bir gün tek başına, kimseye haber vermeden Utah Eyaleti’ndeki Moab Dağları’na doğru bir yolculuğa çıkar ve büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır.

5 gün süresince kolu kayaya sıkıştığı için aç ve susuz kalan Aron, birilerinin ona gelip yardım etmesini ümit etmektedir.

İşte bu film, maceraperest bir dağcının kimsenin olmadığı bu yerde 127 saatlik hayatta kalma mücadelesini anlatmakta ve bize de hayattaki seçimlerimiz konusunda ders vermektedir.

Yönetmen :Danny Boyle
Oyuncular :James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara
Türü:Dram, Gerilim, Macera, Biyografik
IMDB Puanı :7.6
127 Saat – 127 Hours Filmi Künyesi
127 Saat – 127 Hours Filmi Tanıtım Videosu

3. Gri Kurt – The Gray, 2011 Yapımı

Gri Kurt – The Gray filmi, uçak kazası sonrasında Alaska’nın çetin coğrafi ve mevsim şartlarında, bir kurt sürüsünün takip ve tacizine karşı hayatta kalma mücadelesi veren bir grup insanın – yer yer psikolojik detaylar vererek -hikayesini anlatır.

Gri Kurt – The Gray Filmi Konusu:

Gri Kurt – The Gray Filmi

Alaska Eyaleti’nde petrol sondajında çalışmak üzere görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgedeki en vahşi ve ıssız yerde mahsur kalırlar.

Grubun lideri Ottway (Liam Neeson), ekibi için vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalma adına tüm gayretini göstermek zorundadır.

Acaba bu ekip, kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralara ve dondurucu hava şartlarına rağmen kurtlara da yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

Yönetmen :Joe Carnahan
Oyuncular :Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo
Türü:Aksiyon, Macera, Dram
IMDB Puanı :6.8
Gri Kurt – The Gray Filmi Künyesi
Gri Kurt – The Gray Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

4. Pi’nin Yaşamı – Life of Pi, 2012 Yapımı

Pi’nin Yaşamı – Life of Pi filmi, Yann Martel’in üçleme kitabından sinemaya uyarlanmış 2012 yapımı bir filmdir. Filmin ilk bölümü Pi’nin ergenliğe geçerken din ve inanç konusundaki yaklaşımı üzerinde durmaktadır. Filmin ikinci ve en büyük bölümünde ise geminin batması sonrasında Pi’nin günlerce okyanusta hayatta kalma savaşı anlatılmaktadır.

Pi’nin Yaşamı – Life of Pi Filmi Konusu:

Pi’nin Yaşamı – Life of Pi Filmi

Hindistan’da yaşamakta olan Pi’nin ailesi, ekonomik sıkıntılardan kurtulabilmek için Pi henüz 16 yaşındayken, hayvanat bahçesindeki hayvanlarını satarak Kanada’nın Montreal şehrine yerleşmeye karar verirler. Hayvanlarını Kuzey Amerikalı birisine satarlar ve bir Japon gemisine binerek ailece bir yolculuğa çıkarlar.

Hindistan’dan Kanada’ya gitmekte olan bu yük gemisi, içerisinde bulunan tüm canlılarla birlikte fırtınadan kurtulamaz ve trajik bir şekilde batar. Bir can kurtaran filikasında Pi ve bir Bengal Kaplanı uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu’nun ortasında yapayalnız kalırlar.

Pi, vahşi okyanus ve kaplan ile nasıl mücadele edecektir? Masalsı bir anlatım tarzına sahip bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

Yönetmen :Ang Lee
Oyuncular :Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
Türü:Macera, Dram
IMDB Puanı :7.9
Pi’nin Yaşamı – Life of Pi Filmi Künyesi
Pi’nin Yaşamı – Life of Pi Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

5. Kıyamet Günü – The Impossible, 2012 Yapımı

Kıyamet Günü – The Imposible filmi, yönetmenliğini Juan Antonio Bayona’nın üstlendiği, 26 Aralık 2004’te yaşanan tsunami felaketinden sağ çıkmayı başaran bir ailenin gerçek hikayesini anlatan İspanyol yapımı bir filmdir.

Kıyamet Günü – The Impossible Filmi Konusu:

Kıyamet Günü – The Impossible Filmi

Maria, Henry ve 3 çocukları, kış tatillerini geçirmek amacıyla hep birlikte Tayland’a giderler. Bu tropik cennette birkaç gün hoşça zaman geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Christmas partisine katılarak bolca eğlenirler.

Ancak ertesi günün sabahında havuz keyfi yaptıkları esnada korkunç bir gürültü eşliğinde ortalık sarsılmaya başlar.

Maria ve Henry korku içinde dona kalmışlardır. Çünkü otelin duvarları üzerinden dev dalgalar kendilerine doğru hızla gelmektedir!

Hayatta kalma mücadelesinin en çetin sahnelerini bulacağınız bu filmi mutlaka izleyiniz.

Yönetmen :Juan Antonio Bayona
Oyuncular :Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland
Türü:Aksiyon, Dram
IMDB Puanı :7.6
Kıyamet Günü – The Impossible Filmi Künyesi
Kıyamet Günü – The Impossible Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

6. Sona Doğru – All Is Lost, 2013 Yapımı

Sona Doğru – All Is Lost filmi, J. C. Chandor tarafından hem yazılıp hem de yönetilmiş, ABD yapımı filmdir. Robert Redford, okyanusun ortasında tek başına hayatta kalmaya çalışan bir adamı canlandırmaktadır.

Sona Doğru – All Is Lost Filmi Konusu:

Sona Doğru – All Is Lost Filmi

Hint Okyanusu‘nda yalnız bir şekilde gezinti yapan bir adam, yatının bir gemi konteynırına çarpması sonucu bilincini kaybeder. Bilinci tam olarak yerinde olmadan uyanır. Başına gelen kazayı yavaş yavaş hatırlamaya başlar.

Üstüne üstlük telsiz, radyo ve navigasyon ekipmanını kaybetmiştir ve korkunç bir fırtınanın tam ortasında kalmıştır.

Teknik donanımı olmamasına rağmen bu adam, denizcilik deneyimi sayesinde bu vahşi fırtınadan sağ olarak çıkabilecek midir?

Yönetmen :J.C. Chandor
Oyuncular :Robert Redford
Türü:Dram, Macera
IMDB Puanı :6.9
Sona Doğru – All Is Lost Filmi Künyesi
Sona Doğru – All Is Lost Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

7. Ölüm Ormanı – Backcountry, 2014 Yapımı

Adam MacDonald tarafından hem yazılan hem de yönetilen Ölüm Ormanı – Backcountry filmi, korku ve gerilim türünde, doğada hayatta kalma filmleri arasında yerini almıştır.

Ölüm Ormanı – Backcountry Filmi Konusu:

Ölüm Ormanı – Backcountry Filmi

Şehirli bir çift olan Alex (Jeff Roop) ve Jenn (Missy Peregrym) Kanada’nın muhteşem bir güzelliğe sahip ormanlarında kamp yapmaya giderler. Alex gezi konusunda oldukça deneyimlidir. Fakat bir avukat olan Jenn böyle şartlara pek alışık değildir.

Ormandaki geçirdikleri ilk gecede, Brad isminde birisiyle karşılaşırlar. Brad (Eric Balfour) oldukça maço tavırlara sahip birisidir ve Jenn’den hoşlandığını açıkça belli etmeye başlar.

Brad’den uzaklaşırlar ancak onun kendilerini takip edip etmediğinden emin değillerdir. Fakat sorunları bununla da bitmeyecektir. Ormanın içlerine doğru ilerlediklerinde oraya geldikleri yolu kaybederler. Bulundukları yer bir ayının yaşam alanıdır. Çift, bu korku ve gerilim dolu maceraları süresince hem vahşi doğada hayatta kalma mücadelesi verecekler, hem de zaten sorunlu olan ilişkilerini sorgulamaya başlayacaklardır.

Yönetmen :Adam MacDonald
Oyuncular :Missy Peregrym, Jeff Roop, Eric Balfour
Türü:Gerilim, Dram, Korku
IMDB Puanı :6.0
Ölüm Ormanı – Backcountry Filmi Künyesi
Ölüm Ormanı – Backcountry Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

8. Everest, 2015 Yapımı

Dünyanın en zor ve en sert iklimine sahip bir coğrafyada yaşanmış bir trajediyi canlandırmanın zorluğunu göz önünde bulundurursak, Everest filmi ve bu filmde kullanılan teknoloji oldukça etkileyici sahnelere sahip.

Everest Filmi Konusu:

Everest Filmi

Everest filmi, 1996 senesinde Everest dağının tepesine ulaştıktan sonra iniş yaptıkları sırada güçlü bir fırtınaya yakalanarak kapana kısılan ve hayatta kalma mücadelesi veren iki dağcı takımın gerçek hikayesini bilgisayar numaralarından olabildiğince uzakta durarak, genellikle gerçek mekanlar eşliğinde muhteşem görsellerle bize aktarıyor.

İzleyiciyi görselleriyle yakalayarak insanda Everest’te olma duygusunu hissettirebiliyor. Özellikle gelişen drone teknolojisi sayesinde havadan yapılan ve uzaktan geniş plan çekimleri ve bazı animasyonlar bol ve tadı insanın damağında bırakacak kadar güzel kurgulanmış.

Yönetmen :Baltasar Kormákur
Oyuncular :Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin
Türü:Macera
IMDB Puanı :7.1
Everest Filmi Künyesi
Everest Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

9. Diriliş – The Revenant, 2015 Yapımı

Oscar ödülü almış bir yönetmen olan Alejandro G. Iñárritu efsanevi Hugh Glass’i Diriliş filmi ile sinema ekranlarına taşıdı. 19. yy. Amerika sınırında geçen, destansı hayatta kalma mücadelesini konu alan Diriliş filmi, izleyicisini 1823 Amerika’sının eşsiz güzelliğine, gizemine ve tehlikesine çekiyor. Diriliş filmi yalnızca hayatın acımasızlığını değil; onurun, adaletin, inancın, yuvanın ve ailenin içgüdüsünü ortaya çıkarıyor.

Diriliş – The Revenant Filmi Konusu:

Diriliş – The Revenant Filmi

Hugh Glass kürkleri için hayvanları avlayan bir kuruluş adına tuzakçı olarak çalışmaktadır. Ama avlandıkları bölgelerde kendilerinden başka hem yerli Kızılderililer hem de Fransız birlikleri sürekli devriye atmaktadırlar.

Avlanmalarının sonrasında bir boz ayı tarafından ölümcül bir biçimde yara alan Glass, ekibince yavaşlamamak adına ölüme terk edilir.

Ama bölgeyi diğerlerinden daha iyi bilen avcı Glass hayata tutunmayı başarır. Yavaş da olsa yaraları iyileşir. Çünkü yaşama tutunması için oldukça geçerli bir sebebi bulunmaktadır.

Diriliş filmindeki performansıyla Oscar ödülü alan Leonardo DiCaprio, vahşi doğada hayatta kalma adına nasıl mücadele edilmesi gerektiğini, etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor. İzlenmesi gereken muhteşem bir film.

Yönetmen :Alejandro González Iñárritu
Oyuncular :Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson
Türü:Western, Macera
IMDB Puanı :8.0
Diriliş – The Revenant Filmi Künyesi
Diriliş – The Revenant Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

10. Karanlık Sular – The Shallows, 2016 Yapımı

Karanlık Sular – The Shallows filmi; Jaume Collet-Serra tarafından yönetilen, Anthony Jaswinski’nin kaleme aldığı ve güzel oyuncu Blake Lively’ın başrol oynadığı, 2016 yapımı hayatta kalma, gerilim ve korku filmi.

Karanlık Sular – The Shallows Filmi Konusu:

Karanlık Sular – The Shallows Filmi

Amerikan yapımı bir film olan Karanlık Sular filmi, tek başına sörf yaparken köpek balığı saldırısına uğrayan, Nancy adında bir doktorun hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır.

Kıyıya çok yakın bir yerde bulunmasına rağmen köpek balığının çevresinden ayrılmaması nedeniyle burada mahsur kalan Nancy, hem geçmişiyle yüzleşecek hem de hayatta kalmaya çalışacaktır.

Yer yer gerilimin doruklara çıktığı sahnelerde inanın orada olmadığınız için kendinizi şanslı hissedeceksiniz.

Yönetmen :Jaume Collet-Serra
Oyuncular :Blake Lively, Angelo Lozano Corzo, Jose Manuel Trujillo Salas
Türü: Gerilim, Korku
IMDB Puanı :6.3
Karanlık Sular – The Shallows Filmi Künyesi
Karanlık Sular – Shallows Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

11. Orman – Jungle, 2017 Yapımı

Orman – Jungle filmi, İsrailli maceraperest Yossi Ghinsberg’in 1981’de Amazon yağmur ormanlarına yapmış olduğu yolculuğunun gerçek öyküsü üzerine kurgulanmış, 2017 senesinde sinema seyircisi ile buluşmuş, Avustralya yapımı biyografik, hayatta kalma ve drama filmidir.

Orman – Jungle Filmi Konusu:

Orman – Jungle Filmi

İsrailli Yossi Ghinsberg, Henri Charriere‘in Papillon isimli romanını okuduktan sonra gezgin olmaya karar verir. Pek çok kıtada bir çok ülke dolaştıktan sonra son durağı Güney Amerika olur. Bolivya’nın başkenti La Paz’da uzun sürecek bir maceraya atılacaktır.

Marcus, Kevin ve Karl ile de o zaman tanışır. Yossi Ghinsberg yeni tanıştığı üç arkadaşını bir maceraya davet eder.

Ancak Karl’ın tur rehberi olmadığını kimse bilmemektedir. Altın bulma, gizlenmiş yerli kabilelerini gösterme vaatleriyle bu üçlüyü kandıran Karl, onları asla unutamayacakları bir bilinmezliğe sürükleyecektir.

Orman – Jungle filmi her ne kadar hayatta kalma ve mücadele hikayesi olsa da, filmde yer alan doğal güzellikler büyüleyici bir güzelliğe sahipler. Daniel Radcliffe’in başarılı performans sergilediği bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

Yönetmen :Greg McLean
Oyuncular :Daniel Radcliffe, Alex Russell, Thomas Kretschmann
Türü:Gerilim, Macera
IMDB Puanı :6.7
Orman – Jungle Filmi Künyesi
Orman- Jungle Filmi Tanıtım Videosu

12. Sürükleniş – Adrift, 2018 Yapımı

Sürükleniş – Adrift filmi, Baltasar Kormákur tarafından hazırlanıp yönetilen, David Branson Smith, Aaron Kandell ve Jordan Kandell tarafından kaleme alınmış, 2018 Amerikan yapımı romantik bir drama filmidir. 1983 senesinde Tahiti’den San Diego’ya giderken kendini bir kasırganın içinde bulan Tami Oldham ile Richard Sharp’ın gerçek hikayesinden esinlenen Sürükleniş – Adrift filmi, olayın kahramanının yazdığı kitaptan esinlenerek sinema seyircisiyle buluşturulmuş bir filmdir. 

Sürükleniş – Adrift Filmi Konusu:

Sürükleniş – Adrift Filmi

Yukarıda da bahsi geçen, gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanan Sürükleniş – Adrift, tanıştıktan kısa süre sonra birbirlerine aşık olup hayatlarının macerasına doğru yelken açan iki insanı konu alıyor.

Maceraperest bu iki denizci, okyanusa açılırlar ama yolculukları tarihte görülmüş en büyük kasırga felaketlerinden birine doğru olacaktır.

Kasırgadan sağ çıkmayı başaran Tami (Shailene Woodley), Richard’ın (Sam Claflin) ağır yaralandığını ve teknelerinin harabeye döndüğünü farkeder. Tami, kurtarılma adına hiçbir umudu olmadan, hayatta kalabilmek ve yaşamı boyunca aşık olduğu tek adamı kurtarabilmek için gereken gücü ve kararlılığı kendinde bulmak durumundadır.

Film oyunculuk performansıyla izleyiciyi ekranda tutmayı başarıyor. İzlemezseniz çok şey kaçırırsınız.

Yönetmen :Baltasar Kormákur
Oyuncular :Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Türü:Dram, Romantik, Macera
IMDB Puanı :6.6
Sürükleniş – Adrift Filmi Künyesi
Sürükleniş – Adrift Filmi Türkçe Altyazılı Tanıtım Videosu

Umarım içeriğinde vahşi doğada hayatta kalma mücadelesini anlatan bu filmleri beğenmişsinizdir. Böyle filmleri merak eden kişilerin de bilgilenmesi adına sosyal medya hesaplarınızda yazımızı paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version