Şehirden Kaçış

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Kelebekler Vadisi

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, pek çok egzotik bitkinin ve kelebeklerin yanı sıra, çocuk programlarının ve bir böcek müzesinin de yer aldığı tropikal bir bahçedir. Konya Kelebekler Vadisi projesinde; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz için ekipmanlar, çocuklar için oyun elemanları, sirk ve go-kart yerleri, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri bulunmaktadır.

Konya Tropikal Kelebek Vadisi Hakkında Merak Edilenler

Kelebek

Konya Selçuklu’ya kadar gidip şehrin tarihi zenginliğini gezdikten sonra eğer muhteşem bir güzelliğe sahip kelebekler vadisine de uğrarsanız, sizi şaşkınlık içinde bırakacak bir bahçe ile karşılaşacaksınız.

Selçuklu ilçesindeki Sille Parsana Mahallesi‘nde 385 bin m²’lik bir alanı kaplayan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, kelebeklerin pupa (koza) halinden yaşamlarının son anına kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı ile kapalı ve açık uçuş alanları ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana bölümden oluşmaktadır.

Konya Kelebekler Vadisi projesi içerisinde 270 bin m² yeşil alan, 105 bin m² sert alan ve 10 bin m² havuz alanı bulunmaktadır.

Konya Kelebekler Vadisi Görüntüleri

Konya tropikal kelebekler vadisi ulaşım seçenekleri

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi

47 Numaralı Otobüs Güzergahı: Kültürpark ya da Yazır hareket merkezinden 47 numaralı otobüs ile Tropikal Kelebek Bahçesi’ne gidebilirsiniz.

57 Numaralı Otobüs Güzergahı : Yazır’dan hareket eden 57 numaralı otobüs Otogar Tramvay hattı – Halil Ürün Cad. – Ahmet Yesevi Caddesi ve İsmail Kaya Caddesi’nde bulunan Tropikal Kelebek Bahçesi’ne gitmektedir.

Ayrıca Fatih Işıklar minibüsünü kullanabilir ya da Konya Havalimanı’ndan taksi ile 20 dk, Konya Tren Garı’ndan taksi ile 20 dk, Konya Otogarı’ndan taksi ile 10 dk içerisinde Konya Kelebekler Vadisi’ne ulaşabilirsiniz.

2020 yılı Konya kelebekler vadisine giriş ücreti ne kadar?

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ne zaman açıldı?

15 türden fazla, 1000’den fazla kelebek uçuş alanı olarak tasarlanan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Temmuz 2015 tarihinde düzenlenen bir törenle, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yerli ve yabancı turistlerin kullanımına açıldı. Bu özel bahçe hem Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesi , hem de Türkiye’deki tek kelebek bahçesi olma özelliğine sahiptir.

İlginizi çekebilir

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ziyaretçi yorumları

Pek çok ziyaretçinin ortak düşüncesi yolu Konya’dan geçen herkesin bu muhteşem yeri mutlaka görmeleri gerektiğidir.

Kelebekleri yakından görmek harika bir duygu

Muhteşem kelebekler, görseller ve bilgilenme bakımından çok önemli bir yer. Kelebeklerin kozalarından çıkışından yaşamlarının sonuna kadar olan durumlarını görmek mümkün. Aynı şekilde tropikal böcekler, egzotik bitkiler ve dev kapalı alan, kısacası her şey muhteşem. Böylesi bir projeyi düşünen, hayata geçiren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Burası tam bir film alanı

Tropikal kelebek dünyasına girdiğiniz andan itibaren bir film alanına girmiş gibi hissediyorsunuz. Siz mekanı gezerken çevrenizde bin bir renkli kelebekler muhteşem bir güzellikte uçuşuyorlar. Heyecan verici bir deneyim. Mutlaka görülmeli.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve kelebekler vadisi hakkında hazırlamış olduğumuz yazımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak pek çok kişinin bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version