Şehirden Kaçış

Ahşap Karavan: Hem ev hem de araç

İlham Verecek Ahşap Karavan Modelleri

İlham Verecek Ahşap Karavan Modelleri

Ahşap olarak tasarlanan taşınabilir ev fikri yani ahşap karavan fikri insanın doğayla kucaklamak için ürettiği doğal bir ihtiyacın sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Dünyada yaşamın var olmasından bu yana yeryüzü, üzerinde yaşayan canlılara barınmaları için pek çok imkan sunmuştur. Canlılar arasından sıyrılan insanlar ise diğer canlılardan farklı olarak tarihin başından beri bazı temel ihtiyaçlarını hep gidermek için daha çok uğraşmak zorunda kalmıştır.

Ahşap Taşınabilir Evler

İnsanın temel ihtiyaçları arasında çok büyük öneme sahip olan barınma ihtiyacını gidermek için eski çağlarda en ilkel yöntemleri kullanmıştır. Ancak gelişen gereksinimler ile orantılı olarak günümüzde akıllı ev teknolojisine kadar bir gelişme sağlanmıştır. Fakat tüm bu teknolojik gelişmeler bile insanın doğayla iç içe yaşama arzusuna engel olamamıştır. Ahşap olarak tasarlanan taşınabilir evler yani ahşap karavanlar insanın bu doğasının doğal bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bununla birlikte barınma ihtiyacını karşılayan ev çeşitleri; insanların zevkine, yaşam alanına ve toplum yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Eğer ahşap olarak tasarlanan evinizi yanınızda taşımak gibi bir düşünceniz varsa lütfen yazımızı okumaya devam ediniz.

İlham Verecek Ahşap Karavan Modelleri

Ahşap karavan için söylenecek en güzel şey, uygun bir maliyete sahip ikinci eviniz olduğudur. Buna ek olarak imar derdiniz olmadan dilediğiniz yere taşınabilir evinizi götürebilirsiniz!

Ahşap karavan sahibi olmak istiyorsanız iki seçeneğiniz bulunuyor. Eğer bu işlerden anlayan biriyseniz ilk seçeneğiniz, kollarınızı sıvayıp istediğiniz tarzda bir ahşap karavanı kendiniz yapmak olacaktır. İkinci seçenek ise bu işi bilenlerin yolunu tutmaktır. Ahşap bir karavanın maliyeti ise normal eve göre oldukça uygun bir fiyata sahip. Hayalinizdeki ebatlara göre farklılık arz eden ahşap karavanlar 50 bin ile 75 bin TL arasında bir fiyat aralığında maliyete sahiptir.

İlginizi çekebilir

Ahşap karavanlar isteğe bağlı olarak sit alanlarında veya imara aykırı yerlerde yapılabilmektedir. Zorlu mevsim şartlarına dayanıklı olarak da tasarlanarak yalıtımına özen gösterilen ahşap karavanlar, kendisine alternatif bir ev arayanlar için güzel bir seçenek olarak karşımızda duruyor.

Ahşap karavan, araç ruhsatına sahip olduğu için seyyar yapı hükmünde kabul edilmektedir. Yani karavan hükmündedir.

Ahşap evinizi; ister tır kasası gibi bir araçla çekerek dilediğiniz yere götürülebilir, ister tamamen karavan gibi tasarlayarak her an harekete hazır bir ev gibi yaptırabilirsiniz. Ahşap karavan, Karayolları yönetmeliğine uygun olarak her ebatta yapılabilmektedir.

Exit mobile version