Şehirden Kaçış

Türkiye’deki Doğa Harikası Kanyonlar

Türkiye'de kanyon denince en çok akla gelen ve en çok gezilen kanyonların bir listesini sizler için derledik.

Türkiye’nin her köşesi cennet kadar muhteşem doğa harikası yerlerden oluşuyor. Türkiye’deki kanyonlar ve onlara ait video ve fotoğraflar sizler için özenle hazırlanmış liste ile karşınızda.

Türkiye’deki Kanyonlar ve Özellikleri

Türkiye’deki kanyonlar için derlemiş olduğumuz birbirinden harika tanıtım videolarını da izlemeyi ihmal etmeyin.

  1. Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya
  2. Saklıkent Kanyonu, Muğla
  3. Valla Kanyonu, Kastamonu
  4. Arapapıştı (İnceğiz) Kanyonu, Aydın
  5. Çatak Kanyonu, Kastamonu
  6. Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin
  7. Güver Uçurumu (Kanyonu), Antalya
  8. Göynük Kanyonu, Antalya
  9. Ulubey Kanyonu, Uşak
  10. Şahinkaya Kanyonu, Samsun
  11. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Isparta
  12. Kapıkaya Kanyonu, Adana
  13. Karanlık Kanyon, Erzincan
  14. İncesu Kanyonu, Çorum
  15. Kapuz Kanyonu, Antalya
  16. Horma Kanyonu, Kastamonu
  17. Şahinderesi Kanyonu, Balıkesir
  18. Lamas Kanyonu (Kayacı Vadisi), Mersin
  19. Şehriban Kanyonu, Kastamonu
  20. Sırçalı Kanyonu, Karabük

1. Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya

Köprülü Kanyon Milli Parkı 1973 senesinde milli park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 35.719 hektar olan milli parktaki Köprü Çayının Bolasan ile Beşkonak Köyleri arasında oluşturduğu yarma vadi, 14 km uzunluğa ve 100 m’den büyük duvar yüksekliğine sahiptir. Bu özelliği ile Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biridir.

Köprülü Kanyon Milli Parkı, kızılçam ve makilik alanlar ve 400 hektarlık Saf Akdeniz Servisi ormanı ile benzersiz bir botanik yapıya sahiptir.

Köprüçay’ın üstünde yer alan tarihi Oluk Köprü

Köprüçay üstünde bulunan uzunluğu 22 m olan Oluk Köprü, kanyonun en sarp iki yakası birleştiren, 35 m yüksekliğe 2.70 m genişliğe sahip antik dönemden kalmış bir tarihi bir eserdir.

Manzarası ve yapısıyla her göreni şaşkına çeviren tek gözlü taş kemer köprü ve etrafına, 1997 yılında Karayolları tarafından yeniden çevre düzenlemesi yaptırılmıştır.

Doğal güzelliği ile ziyaretçileri etkileyen Köprülü Kanyon Türkiye’nin en popüler rafting bölgesidir. 

1.1. Tazı Kanyonu

200 metrelik uçurumlara sahip Tazı Kanyonu

Antalya’nın Manavgat ilçesinin, Beşkonak bölgesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırları içerisinde, parkın 10 km kuzeyinde yer alan Antalya Tazı Kanyonu, Bilgelik vadisi olarak da bilinmektedir.

Tazı Kanyonu sahip olduğu 200 metrelik uçurumlardan uzanan görüntüsü ile sosyal medya sayesinde çok popüler bir yer haline gelmiştir.  

Tazı Kanyonu’nu ve Köprülü Kanyonu’nu bir de kuş uçuşu izleyin.

2. Saklıkent Kanyonu, Muğla

Muğla ilinin Seydikemer ilçesinin Antalya sınırında yer alan Saklıkent Kanyonu, kelimenin tam anlamı ile doğa harikası bir turizm bölgesidir.

18 km uzunluğundaki Saklıkent Kanyonu, dik yamaçları ve zorlu yürüyüş yolları ile maceraperestlerin ilgi odağında

Saklıkent’e Fethiye-Antalya karayolundan Kemer ilçesi yönünde ayrılarak ulaşılmaktadır. Sapaktan geçince 13 km sonra Tlos’a, 21 km sonra da Saklıkent’e varılır.  Kanyon, Antalya iline yaklaşık 200 km, Fethiye ilçesine 47 km, Kaş ilçesine ise 64 km mesafededir.

Saklıkent Kanyonu’na ulaştığınızda önce sizi gürül gürül sesi ile akan Eşen Çayı karşılar. Demir iskelesi olan tahta merdivenlerden yürüyerek kayaların altından fışkıran berrak su kaynağına ulaşırsınız.

18 km uzunluğundaki Saklıkent Kanyonu, 200 m ile 600 m yüksekliğine sahip dik yamaçları, su geçişleri ve zorlu yürüyüş yolları ile maceraperest kişilerin çok ilgilendiği bölgelerden biri olarak öne çıkmaktadır.

Kanyonun binlerce yıl evvel jeolojik çatlama ile oluştuğu düşünülmektedir. Bazı yerlerden kayalık aralığı 2 m’ye kadar düştüğünden bu alanlarda gökyüzünü bile görmek neredeyse imkansız olmaktadır.

Saklıkent Kanyonu doğa harikası manzarasıyla büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.

3. Valla Kanyonu, Kastamonu

Valla Kanyonu, Kastamonu ili, Pınarbaşı ilçesi, Muratbaşı köyü sınırları içerisinden yer almaktadır. 

Valla Kanyonu’nu seyir terasından seyretmek ayrı bir keyif

Türkiye’deki kanyonlar arasında Kastamonu ilindeki ve dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak kabul edilen Valla Kanyonu, 720 m yükseklikte yapılmış seyir terası ile harika manzarasını tüm ihtişamı ile gözler önüne sermektedir.

Karadeniz Bölgesi‘nin cenneti andıran doğasını keşif yolculuğuna çıkan gezginler, izledikleri rota boyunca sarp kaya duvarlarla, şelale, girdap ve doğal oluşumların en cömert manzaraları ile karşılaşıyor. 

Maceraperest, doğasever, adrenalin tutkunu ve özgür ruhlu bir kişiyseniz mutlaka burayı ziyaret ediniz.

Gökyüzünden çekilen görüntülerle Valla Kanyonu size harika bir manzara sunuyor

4. Arapapıştı (İnceğiz) Kanyonu, Aydın

Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinin Kemer Barajı’ndaki bulunan Arapapıştı Kanyonu doğa harikası güzelliği ile ziyaretçilerine büyüleyici bir macera sunuyor.

Arapapıştı Kanyonu yüksekliği ile de büyüleyici bir manzaraya sahip

Akçay’ın yüzyıllar boyunca aşındırması sonucu oluşan Arapapıştı Kanyonu, ortalama 380 m yüksekliğe sahiptir.

Kanyon her ne kadar Arapapıştı diye bilinse de İnceğiz Kanyonu olarak da anılmaktadır.

Türkiye’deki kanyonlar arasında tarihsel özelliği ile öne çıkan Arapapıştı Kanyonu; pek çok çeşit bitki örtüsü ve kuş türü ile MÖ 5. yüzyılda Pers döneminden kalan şehir kalıntıları, tapınaklar, kral mezarları, Roma ve Bizans kalıntıları, bir ucu 2500 senelik antik kent Afrodisias’a ulaştığı iddia edilen gizli tüneli ve mağaraları ile ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır.

Drone ile çekilmiş Arapapıştı Kanyonu’nu eşsiz manzarasını seyretmelisiniz

5. Çatak Kanyonu, Kastamonu

Çatak Kanyonu dünyanın dördüncü büyük kanyonu olarak kabul edilmektedir. Kanyon derinliği, bazı noktalarda 900 m’ye çıkan Çatak Kanyonu, 7 km’lik alanını görebilecekleri cam terası ile ziyaretçilerine harika doğa manzarası sunmaktadır.

Çatak Kanyonu cam terası ile manzarasını ziyaretçilerine sunuyor

Ziyaretçiler kanyona çıkabilmek için yolun 6 km’lik kısmını araçlarıyla, kalan 1 km’lik kısmını da dağ içerisindeki yürüyüş yolunu kullanarak 900 m yüksekliğe sahip gözetleme noktasına ulaşmaktadırlar.

15 m’si kanyon boşluğuna doğru olan toplam 33 m boyunda ve 10 m genişliğine sahip, çelik konstrüksiyon üzerine 21 Temmuz 2017 tarihinde inşaa edilen cam teras, 250 kişiyi aynı anda taşıyacak kapasiteye sahiptir.

Çatak Kanyonu’nun doğa harikası manzarası kuş uçuşu ile insanın kendinden geçiriyor.

6. Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin

Cehennem Deresi Kanyonu, Artvin ilinin Ardanuç ilçe merkezinin 7 km kuzeybatısında ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25. km’sinde yer almaktadır. Burası dünyadaki sayılı kanyon vadileri arasındadır.

Cehennem Deresi Kanyonu dünyanın büyük kanyonları arasındadır

Dik patikalara sahip Cehennem Deresi Kanyonu, ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Grand Canyon (Büyük Kanyon’dan) sonra dünyanın en büyük kanyonları arasındadır.

Kanyon 500 m uzunluğuna, 70 m genişliğine ve 6 m derinliğine sahiptir. Ardanuç suyuna açılmaktadır. Aynı zamanda bu kanyon, foto safari (doğa fotoğrafçılığı) ile meşgul olan kişilerin tercih ettiği muhteşem yerlerden biridir.

Kendi gözlerinizle görmeniz gereken Cehennem Deresi Kanyonu

7. Güver Uçurumu (Kanyonu), Antalya

Güver Uçurumu Kanyonu, Antalya Korkuteli Karayolu üzerinde Döşemealtı ilçesinde, Düzler Çamı Milli Parkı (Piknik Alanı) sınırlarında yer almaktadır.

Güver Uçurumu bakir doğasıyla sizleri bekliyor.

Güver Uçurumu Kanyonu, Antalya il merkezine 21 km mesafededir.

Güver Kanyonu, yüzey suyunun karstik araziyi aşındırması ile 1 milyon yılda oluşmuştur. 115 m yüksekliğinde yaklaşık 2 km uzunluğundadır.

Genişlik ise bazı yerlerde 20 m’ye kadar düşüyor. Kanyonun içinden 3 ayrı çay akmaktadır. Bunlar Güver Çayı, Karaman Çayı ve Gürkavak Çayı’dır.

Drone ile çekilmiş Güver Uçurumu görüntüleri sizi hayran bırakacaktır.

8. Göynük Kanyonu, Antalya

Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı Göynük tatil beldesinde yer alan, doğal güzellikleri, şelaleleri, yürüyüş yolları ile bilinen Göynük Kanyonu‘nun Antalya merkez ile arasında 37 km’lik bir mesafe bulunmaktadır..

Göynük Kanyonu’nun beyaz kayaları, doğa yürüyüşünüzde size eşlik ediyor.

Göynük Milli Parkına ve kanyona giriş ücretlidir. Yaklaşık 4,5 km’lik bir etabı olan Göynük Kanyonu’unda günü birlik gezi turları düzenleyebilirsiniz. Beyaz kayaların arasında keyifli bir doğa yürüyüşü yaparak muhteşem doğa güzelliklerini tadabilirsiniz.

Ayrıca dilerseniz atv veya jeep safari turları da sizin için iyi bir seçenek olabilir. Kanyona giriş tehlikeli olduğundan koruma kıyafetleri, kask vb. giysiler olmadan girmek yasaktır. Kanyonda bazı noktalarda kaygan kayalara tırmanmak zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca sular bazı alanlarda belinize kadar ulaşmaktadır.

Göynük Kanyonu’nda buz gibi suların üzerine kurulmuş şadırvanlar veya lokantalar ile temiz hava eşliğinde yemek yemek size eşsiz bir deneyim katacaktır. Burası görülmesi gereken doğa harikası yerlerden birisidir.

Göynük Kanyonu’nu kuş uçuşu videosu izlemeye değer

9. Ulubey Kanyonu, Uşak

Ulubey Kanyonu, Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu kanyon, ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonudur.

Ulubey Kanyonu yaklaşık 45 km uzunluğundadır.

Ulubey Kanyonu, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ve buna bağlanmış onlarca büyük yan kanyonlardan meydana gelmektedir.

Ulubey Kanyonu yaklaşık 45 km uzunluğundadır. Derinliği ise 50 m ile 170 m arasında değişmektedir. Kanyona toprak yollardan arazi aracınızla inebilir ya da dilediğiniz bir güzergah üzerinden gruplar halinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz

Türkiye’deki kanyonlar arasında manzarası ile dikkat çeken Ulubey Kanyonu, insanı ürküten bir uçurumun üzerinde kurulmuş olan cam terası ile bilinmektedir. Yükseklik korkunuz olsa bile çıkmanız emin olun size kendinizi iyi hissettirecektir.

Yükseklik korkunuz olsa bile Ulubey Kanyonu’ndaki cam terasa çıkın

10. Şahinkaya Kanyonu, Samsun

Samsun ilinin Vezirköprü ilçesinde bulunan, Altınkaya Barajı’nın en derin noktası olan ve Türkiye’deki Ulubey Kanyonu’ndan sonra en büyük 2. kanyon olan Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak nehrindeki en uzun ve en dar geçit olma özelliğine sahiptir.

Türkiye’deki Ulubey Kanyonu’ndan sonra en büyük 2. kanyon Şahinkaya Kanyonu

Oldukça ilginç bir doğal oluşum olan kanyonun uzunluğu 2,5 km’dir. Şahinkaya Kanyonu’nda hem piknik hem de kısa doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayırca tekne turuna da çıkabilirsiniz.

Onlarca metre yüksekliğe sahip kayalıkların arasından etrafı seyrederek yol alırken kayaların bakmakla bitmeyen yukarı uzanışı ve dağların büyüklüğü karşısında çaresiz hissedecek, koskoca dünyada insanın minicik birer nokta olduğunu hatırlayacaksınız.

Gökyüzünden seyrettiğiniz Şahinkaya Kanyonu’nu bir de tekne turu ile seyredin

11. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Isparta

Yazılı Kanyon, Isparta ilinin Sütçüler ilçesinde yer alan bir tabiat alanıdır. Bu kanyona Yazılı Kanyon denmesinin nedeni, kayaların üzerinde çok eskilerden kalma Epiktetos’a ait “Hür İnsan” şiiri yazılı olduğundandır.

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı görülmeye değer

1989 senesinde milli park ilan edilen Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, hem doğa yürüyüşü hem de rafting yapmak için muhteşemdir.

Kanyon girişi veya Yazılı Kanyon yol ayrımından başlayan yürüyüş yolu yaklaşık 3 km’dir. Yürüyüş rotası boyunca size farklı ağaç türleri, yokuşlar ve Göksu Nehri eşlik etmektedir. 

Yazılı Kanyon’da aynı zamanda kamp, kaya tırmanışı ve sportif olta balıkçılığı da yapabilirsiniz.

Yazılı Kanyon kaya tırmanışı ve suya dalış

12. Kapıkaya Kanyonu, Adana

Adana ilinin saklı kalmış güzelliklerinden bir tanesi olan Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçesi sınırlarında bulunmaktadır. Adana il merkezine aşağı yukarı 52 km, Karaisalı ilçe merkezine yaklaşık 5 km uzaklıktadır.

Kapıkaya Kanyonu dağcılar için vazgeçilmez bir kanyondur.

Kapıkaya Kanyonu, tektonik çöküntüler ve Çakıt Deresi’nin vadiyi açması ile meydana gelmiştir. Çakıt Deresi’nin içinden geçtiği kanyon 20 km’lik bir mesafeye sahiptir. Kanyonun yalnızca 7250 m’lik kısmı turizme kazandırılmıştır.

Kanyon içinde yapılan yürüyüş yolları ile güven içinde eşsiz manzarayı seyrederek gezebilirsiniz. Doğa severler, dağcılar, doğa yürüyüşü yapanlar, kanyon tutkunları ve doğa fotoğrafçıları bu bölgeyi sıklıkla ziyaret etmektedirler.

7250 m’lik yürüyüş yolu ile keyifli bir gezinti sizleri bekliyor.

13. Karanlık Kanyon, Erzincan

Türkiye’deki kanyonlar sıralamasında önemli bir yere sahip olan, Fırat Nehri’nin efsane kanyonu Erzincan ili, Kemaliye ilçesi, Sandık Köyü’nde bulunan Karanlık Kanyon, benzerlerini ABD’de Büyük Kanyon’da ve Avrupa kıtasındaki Alpler’de görebileceğiniz, bazı noktalarda 500-600 m kapalı bir ekosistemi oluşturmuş bir doğa harikasıdır.

Karanlık Kanyon’un içinden Fırat Nehri kıvrılarak geçmektedir.

Karanlık Kanyon, Fırat Nehri’nin, en uzun kolu olan Karasu Irmağı’nın üzerinde ve Kemaliye ilçesinin 2 km kuzeyinden başlamaktadır.

Kanyon içinden kıvrılarak geçen nehir üzerinde tekne turları da yapılmaktadır. Kanyon, 9 km uzunluğu ve 600 m’ye ulaşan yüksekliğiyle, hem gezginler hem de risk ve zorluk barındıran sporları yapmayı seven doğa tutkunlarını kendine çekmeyi başarmaktadır.

Türkiye topraklarında keşfedilecek daha çok yer var

14. İncesu Kanyonu, Çorum

Çorum ili, Ortaköy ilçesi, İncesu Köyü’nde bulunan İncesu Kanyonu, 12 km uzunluğundadır. Kanyon Çorum merkeze 86 km, ilçe merkezine 9 km mesafede bulunan tam bir doğa harikasıdır.

İncesu Kanyonu sadece tek bir girişe ve tek bir çıkışa sahiptir

Kanyon’a giriş yaptıktan ve ilerledikten sonra hiç bir noktadan çıkışı olmayan bir yolculuğa çıkmış olursunuz. Bu özelliği ile heyecan ve adrenalin arayan maceraperest kişilerin tercih ettiği bir bölgedir. Yani kanyonun tek giriş ve tek çıkış noktası bulunmaktadır.

İncesu Kanyonu rafting ve ve doğa yürüyüşü sporları için de uygun özellikler barındırmaktadır. Ayrıca kanyonda Kybele Kabartması, kale kalıntıları ve antik kaya mezarları da bulunmaktadır.

İncesu Kanyonu görülmesi gereken yerlerden birisidir.

15. Kapuz Kanyonu, Antalya

Antalya iline 10 km uzaklıkta Konyaaltı ilçesine bağlı Aşağıkaraman Köyü’nde bulunan Kapuz Kanyonu‘na yağışın bol olduğu zamanlarda ulaşmak oldukça zor olmaktadır.

Kapuz Kanyonu, şehirden kaçış planı yapanların ilk tercihlerinden biridir.

Çok az kişi tarafından bilinen, bölgede ikamet eden kişiler tarafından hafta sonlarında piknik yapmak, botla gezmek ve yüzmek için kullanılan Kapuz Kanyon’u, şehirden kaçış planı yapanların ilk tercihi olmaktadır.

Kanyon girişindeki doğal gölette yüzmek ayrı bir keyif olsa gerek. Küçük kum plajda dinlenebilir, küçük gölden çıkarak derenin kenarlarındaki taşların üzerinde küçük bir doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.

Drone ile çekilmiş Kapuz Kanyonu

16. Horma Kanyonu, Kastamonu

Horma Kanyonu, Kastamonu ilinin Pınarbaşı ilçesinde yer almaktadır. İlçe merkezine 5 km mesafededir. Kanyonun içerisinden geçen Zara Çayı Ilıca Şelalesi‘nden doğmaktadır.

Kendinizi tablonun içinde hissedeceğiniz Horma Kanyonu

Suyun kireç taşlarını aşındırarak oluşturduğu derin kazanlar şeklinde çukurlar göze çarpmaktadır.

Horma Kanyonu, doğa yürüyüşü için oldukça elverişli bir yapıdadır. Ayrıca 3 km uzunluğuna sahip yürüyüş yolları sayesinde kanyon, doğa fotoğrafçılığı (foto safari) için de bulunmaz bir konuma sahiptir.

Doğa severlerin vazgeçemediği bir yer olan bu kanyon Türkiye’de herkesin görmesi gereken doğa harikası yerlerden birisidir.

Horma Kanyonu yürüyüş yolunu kuş uçuşu ile seyredin.

17. Şahinderesi Kanyonu, Balıkesir

Son zamanların en çok tercih edilen kamp mekanlarından biri olan, Kaz Dağlarının tam kalbinde Şahinderesi Kanyonu bulunmaktadır.

Şahinderesi Kanyonu sahip olduğu doğal zenginlikler ile ender yerlerden birisidir

Kazdağları, bölgedeki ekolojik çeşitliği ve oksijen bakımından zengin olmasından dolayı 1993 senesinde Milli Park ilan edilmiştir.

Kazdağı Milli Parkı içinde yer alan Şahin Deresi Kanyonu dağlardan aldığı tertemiz, çam ve kekik kokulu havayı Edremit Körfezi’yle paylaşmaktadır. Aynı zamanda denizdeki iyotlu, yosun kokulu havayı da dağlara doğru taşımaktadır. Bu özelliği ile bu kanyon doğal bir körük görevi görmektedir.

Kanyon, sahip olduğu bol oksijeni ve yemyeşil bitki örtüsü ile kendinizi doğanın kucağında hissedebileceğiniz Türkiye’deki eşsiz yerlerden birisidir. Edremit ilçesinin Altınoluk beldesine yolunuz düşerse mutlaka Şahinderesi Kanyonu‘nu görmeden oradan ayrılmayın.

Şahinderesi Kanyonu gökyüzünden harika görünüyor

18. Lamas Kanyonu (Kayacı Vadisi), Mersin

Diğer bilinen adı Kayacı Vadisi olan Lamas Kanyonu, Türkiye’nin saklı cennetlerden birisidir.

Lamas Kanyonu’nda Korykos şehrine su taşıyan oyma kanallar bulunmaktadır.

Lamas Kanyonu, Mersin ilinin Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesindedir. Kanyon, Mersin merkeze yaklaşık 45 km’lik bir mesafede bulunmaktadır.

Kanyonun sol duvarında, tarihte Korykos şehrine su taşıyan oyma kanallar bulunmaktadır. Patika bir yol kanyon boyunca uzanmaktadır. 

Lamas Kanyonu’nda dilediğiniz kadar yürüyebilir yaz mevsiminde de çayda yüzebilirsiniz.

19. Şehriban Kanyonu, Kastamonu

Şehriban Kanyonu, Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesinde Şenpazar Çayı üzerinde yer alan benzersiz bir doğa harikasıdır. Dik yamaçları ile ünlenmiş olan kanyon bazı noktalarda 1 m’ye kadar birbirine yaklaşmaktadır. 

Şehriban Kanyonu ölümle dans kanyonu olarak da bilinmektedir.

İlk defa 1997 senesinde Atlas ekibince geçilen Şehriban Kanyonu, Türkiye’deki kanyonlar arasında günümüzde hala gizemini koruyan nadir yerlerden biridir. 1000 m yüksekliğe ulaşan, birbirine değecek kadar yakın duvarların arasından uzunca hat boyunca bir Şenpazar Çayı akmaktadır.

Çayın döküldüğü yerde akıntı oldukça kuvvetlidir. Bu nedenle Şehriban Kanyonu için ölümle dans kanyonu da denmektedir. Şehriban Kanyonu’nun en tehlikeli noktası Gelin Kaybeden Düzlüğü denilen Murdarlar kayası civarıdır.

20. Sırçalı Kanyonu, Karabük

Karabük’teki Safranbolu ilçe merkezine yaklaşık 12 km mesafede olan Sırçalı Kanyon‘a, Konarı köyü veya Yazıköy üzerinden ulaşılmaktadır.

Sırçalı Kanyonu (Taş Teras) size unutulmaz bir deneyim sunar

Kanyona iki yoldan gidilmektedir. Bir noktaya kadar aracınızla gittikten sonra birkaç km yürüyüş yaparak buraya ulaşabilirsiniz.

Arabayla da gidilen bir yol daha vardır ama bu biraz uzun bir yoldur. Buraya giderken mutlaka altı yüksek olan bir araç tercih etmeniz iyi olacaktır.

Sırçalı Kanyonu, diğer adıyla Taş Teras, altındaki kayanın kopup düşmesi sonucu meydana gelmiştir. Kanyon, Düzce Köyü ve Sırçalı Köyü arasında yer aldığı için Düzce Kanyonu olarak da bilinmektedir.

Taş teras üzerinde manzarayı seyretmek size eşsiz bir deneyim kazandırır.

Türkiye’deki bu doğa harikası kanyonlar listesini pek çok kişinin de görmesi için sosyal medya hesaplarınızda yazımızı paylaşmayı unutmayınız.

Exit mobile version