Şehirden Kaçış

Yamaç Paraşütü Yapılacak En Popüler 5 Yer

Sizler için Türkiye'de bir çok yamaç paraşütçünün tercih ettiği 5 yeri listeledik.

Türkiye’de yamaç paraşütü için 5 harika yer

Sizler için Türkiye’de bir çok yamaç paraşütçüsünün tercih ettiği 5 yeri listeledik. Eğer yamaç paraşütü ile uygun havada uçup kurallara uyarsanız tehlikeyi en aza indirerek gerçekten güvenli ve eğlenceli bir uçuş gerçekleştirebilirsiniz. 

1- Babadağ: Ölüdeniz Üzerinde Uçuş Deneyimi

Özellikle bahar ve yaz aylarında, yoğun bir ilginin olduğu yamaç paraşütü için en çok tercih edilen yerlerden biri, hiç şüphesiz ki Babadağ.

Muğla’nın, Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz sahilinin hemen kıyısında bulunan bu dağ, Nisan ve Ekim ayları arası uçuşa uygun şartlara sahip. Babadağ’dan 1700-1900 metre aralığında değişen bir yükseklikten yapacağınız atlayışlarla, eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Uçuşunuzu tamamlamak için ise Ölüdeniz kıyısındaki Belcekız Plajını güvenli iniş alanı olarak kullanabilirsiniz.

Rüzgarın durumuna göre tecrübeli pilotlar ise, yamaç paraşütüyle 3500 metre yüksekliğe ulaşabiliyor ve havada 5 saat uçabiliyorlar.

2- Munzur Dağları, Erzincan

Munzur Dağları, yamaç paraşütçülüğü için her seviyedeki sporcuya uygun yüksekliklere sahip bir dağdır.

Amatör sporcular, 1350 metrelik rakımlı Arpalık bölgesini yamaç paraşütçülüğü uçuşlarında kullanıyorlar. 3250 metrelik Yaylabaşı Beldesini ise daha çok profesyonel paraşütçüler tercih ediyor. Bu yükseklik profesyonel sporcular için epey cezbedici bir yükseklik.

3- Uzungöl, Çaykara, Trabzon

Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli turistik merkezi olan Uzungöl’de de yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Yeşilin bütün tonlarını ve bu doğa harikasını, havadan seyre doyacağınız bu deneyimi yaşamalısınız.

Uzungöl’ün Lustra Yaylası eteklerinde, neredeyse bulutların üzerinden atlayarak, muhteşem bir yamaç paraşütü deneyimi yaşayabilirsiniz.

Uzungöl’ün Detaylı Tanıtım Rehberi

4- Dinamit Tepesi, Pamukkale, Denizli

Çoğunlukla başlangıç uçuşları (eğitim uçuşları) için tercih edilen Dinamit Tepesi; Karahayıt mahallesi, Pamukkale ve termal sulardan yükselen dumanlar ile geniş tarlaların görülebildiği uçsuz bucaksız manzaraya sahip bir yer.

Dinamit Tepesi’nde, ılıman iklim hakim olduğundan yılın her mevsimi uçuş yapılabiliyor. 

Pamukkale eğitim bölgesi Türkiye’nin Yamaç Paraşütçülüğü eğitimlerinde hava şartlarına göre en uygun bölgesidir. Bölgenin Termal kaynak suları iklimi ılıman hale getirmiştir. Böylece bu bölgede yılın her dönemi eğitim vermek mümkün hale gelmiştir.

5- Serdivan Kırantepe, Sakarya

260 metre yüksekliğe sahip Kırantepe, yamaç paraşütü başlangıç eğitimleri için oldukça uygundur. Bu bölgede delta kanat uçuşu da yapılmaktadır.

Serdivan, Kırantepe Yamaç Paraşütü

Serdivan Kırantepe, termal hava akımları sayesinde 260 metreden kalkıp 1000-1500 metre yüksekliklere çıkılabilecek, tamamen çim bir piste sahip paraşüt alanı olmasından dolayı gökyüzü tutkunlarının vazgeçilmez yerleri arasındadır.

Exit mobile version