Şehirden Kaçış

İnkumu: Yeşil ve Mavinin Huzur Verici Güzelliği

İnkumu Plajı

İnkumu; dağ, orman ve denizin birleştiği etkileyici doğası ile huzur dolu bir hafta sonu kaçamağı için oldukça uygun bir belde.

İnkumu plajı, Batı Karadeniz bölgesinde Bartın şehir sınırları içerisinde yer alan, ortalama 3 km’lik bir uzunluğa sahip olan bu sahildir. Her sene binlerce deniz ve seyahat tutkununun akınına uğramaktadır. Şunu bilmelisiniz ki yaz mevsiminde yoğun turist akını sebebiyle önceden yer ayırtmanız sizin yararınıza olacaktır.

Peki İnkumu’na neden gitmelisiniz?

İnkumu plajı, ince kuma sahip özelliği ve tertemiz berrak suyu ile Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bilhassa hemen derinleşmeyen yapısıyla yüzme bilmeyen insanların da tercih ettiği bir sahili vardır.

Denizi, dalgalı olmadığı durumlarda çarşaf gibi olduğu için göz kamaştırıcı bir güzellikte ve duruluktadır. Akıntılı bir özelliği de sahip olan bu denizde yüzerken dikkatli olunmalıdır.

İnkumu’na hangi sezonda gidilir?

İnkumu tatili için en güzel aylar Mayıs – Kasım ayları arasıdır. Eşsiz bir güzelliğe sahip plajından gün batışını izlemek, yemyeşil bitki örtüsünün, etrafınızı çevreleyen dağların ve denizden gelen esintinin yarattığı his, huzurun ne demek olduğunu size hatırlatacaktır.

Denize girmek ve güneşlenmek için Temmuz – Ağustos ayları daha uygun zamanlardır. Yaz aylarında İnkumu turizmi oldukça canlıdır. Restoranlar, barlar ve oteller çoğunlukla Bartın’da yaşayanlar, doğa severler ve eğlence düşkünleri tarafından dolup taşmaktadır.

İnkumu Konaklama Seçenekleri

İnkumu sahilinde bir çok pansiyon ve bungalov hizmeti veren özel bir işletmeler bulunmaktadır.

İnkumu Bungalov Evleri ve Pansiyonlar

Ev tipi pansiyonlarda ve sahil kıyısına paralel bir şekilde dizilmiş olan otellerde kalmak mümkündür.

Bartın Merkez Öğretmenevi

Bartın merkezde Kemerköprü Mahallesi’nde bulunan Bartın Merkez Öğretmenevi, 33 oda ve 66 yatak kapasitesi olan bir işletmedir. Tesiste çok amaçlı olarak kullanılan salon ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır.

Bartın İnkumu Ulaşım

Bartın şehir merkezine yalnızca 15 km uzaklıkta bulunan İnkumu’nun güzelliğine ulaşmak son derece kolaydır. Yaz aylarında düzenli olarak Bartın şehir merkezinden buraya minibüslerle ulaşım sağlamak mümkündür.

Batı Karadeniz Bölgesi’sinin en güzel sahiline sahip İnkumu’nun yemyeşil doğasını görmek ve denizine girmek için Mayıs ayı ile Kasım ayı arasında pek çok yerli ve yabancı turist buraya akın etmektedir.

Bartın İnkumu Yol Tarifi

İnkumu, Bartın merkeze 20 dk. Amasra ilçesine 35 dk. mesafede bulunan bir tatil beldesidir.

İnkumu Plajı bilhassa Ankara iline çok yakın. Ankara’ya ortalama 290 km mesafede bulunan İnkumu’na TEM otoyolu üzerinden Zonguldak – Bartın karayoluna bağlanarak gidebilirsiniz.

Yaklaşık 3 saat süren bir yolculuktan sonran cennet gibi bu muhteşem sahile ulaşacaksınız.

İnkumu Sahil Fotoğrafları

İnkumu Yorumlar

İnkumu’nda tatil yapanların yorumları

Bir kez İnkumu’na gittikten sonra tekrar tekrar orada olmak isteyeceğiniz, doğası ile ziyaretçilerini büyüleyen, büyük şehirlerden kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir yer.

İnkumu çoook güzel!

Pek çok kişinin tatil anlayışı elbette farklıdır. İnkumu’nun dev bir plaja sahip olmasının yanı sıra burası denize sıfır hoteller, bungalov evleri, pansiyonları ile tercih edebileceğiniz bir yerdir. Denizi ara sıra dalgalı bazen de sakindir. İnkumu’nun denizinde açılmak akıntı nedeniyle tehlike arz etmektedir. Havası ve deniz suyu ile gerçekten efsane bir tatil bölgesidir. Tatilimi sıcaktan kavrularak ve sıcak yağ gibi denizde serinleyerek geçirenlerden değilim. Bu yüzden İnkumu’nun havasının ve denizinin serinliği beni cezbetmektedir. Gündüz ve gece hiç bunalmadan, aynı zamanda eğlenceli akşamları ile enfes bir tatil geçirebilirsiniz burada. Yakın bölgelerde birden fazla gezilecek doğa güzellikler de var. Kesinlikle burada bir kez tatil yapmalısınız. 10 sene sürekli hasret içinde büyük heyecanla burada tatil yaptım.

Harika kumsalı olduğu için tercih ettiğim bir yer

İnkumu harika ve muhteşem bir kumsalı var. Evler tek katlıdır. Keyif içinde tatil yapabileceğiniz gerçekten çok güzel ve huzur verici bir yer İnkumu.

Mükemmel ötesi diyebilirim

Sahilini ve denizini tamamen altın renginde kumların kapladığı etkileyici bir tatil yöresi. Tek eksiği ise yeterli sayıda ve güzel restoranların bulunmaması. Fakat yalnızca denize girecekseniz oldukça hoş bir yer burası.

Mükemmel kum ve deniz birlikteliği

Muhteşem altın sarısı rengine sahip ince kumu ve uzun plajı ile Türkiye’nin ender tatil yerlerinden… Şirin mi şirin manzarası ve yeşillikler içindeki bu plaj tek kelime ile mükemmel. Tesisleri de fena sayılmaz aslında. Tek olumsuz şey ise İnkumu yolunun son 5 km’si.

Exit mobile version