Şehirden Kaçış

Kızılay Gençlik Kampları

Kızılay Gençlik Kampları

Kızılay Gençlik Kampı

Yaz tatili ile derslerini ve sınavlarını geride bırakan öğrenciler, Kızılay Gençlik Kampları sayesinde bir araya geliyorlar. Gençler; eğitim, kültürel geziler, eğlence, etkinlik, söyleşiler, geleneksel sporlar, outdoor sporları, doğa yürüyüşü (trekking) ve pek çok etkinlik ile muhteşem bir kamp dönemi yaşıyorlar.

Sivil Toplum Kuruluşları, bilim insanları, yazarlar, akademisyenler ve kendi alanında uzman kişilerin katılımıyla hazırlanan bilgilendirici seminerlerin yer aldığı Kızılay Gençlik Kampları; spor, sanat ve eğitim alanlarında da gençlerin yeteneklerini açığa çıkarmalarına olanak sunuyor.

Kızılay Gençlik Kampları ne zaman başlıyor?

Türk Kızılay’ın sadece gençlere yönelik sunduğu hizmetler arasında olan yaz kampları, her sene olduğu gibi Haziran – Eylül ayları arasında hizmet vermekte ve 81 ilden yüzlerce başarılı genci misafir etmektedir.

Türk Kızılay; İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş, Hatay Arsuz Uluçınar, Aydın Efeler ve Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampları yeni kamp modeliyle gençlere hizmet vermeye başlamıştır.

İlginizi çekebilir

Heybeliada Gençlik Kampı / İstanbul

Heybeliada Gençlik Kampı Kamp Kılavuzu

PDF belgeyi inceleyiniz.
2019 senesinde yapılan İstanbul Heybeliada Gençlik Kampı’ndan görüntüler

Hasırca Gençlik Kampı / Eskişehir

Hasırca Gençlik Kampı Kamp Kılavuzu

PDF belgeyi inceleyiniz.
Eskişehir Hasırca Gençlik Kampı Genç Kızılay gençlik buluşması

Kızılay Çamkoru Gençlik Kampı / Ankara

Çamkoru Gençlik Kampı Kamp Kılavuzu

PDF belgeyi inceleyiniz.
2019 senesinde yapılan Kızılay Çamkoru Gençlik Kampı’ndan görüntüler

Kızılay’ın ücretsiz olarak organize ettiği Gençlik Kamplarına katılmak isteyen öğrenciler aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak başvuru yapabilirler.

Başvuru yapmak için Türk Kızılay Genç web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türk Kızılay Genç

Eğitim, etkinlik, söyleşi, spor, gezi, eğlence ve tatil hepsi bir arada

Kızılay Gençlik Kampları’na katılan öğrenciler; lider öğretmenler eşliğinde afete hazırlık, ilk yardım, iletişim ve takım çalışması, proje yazma, Kızılay’ın faaliyetleri konusunda bilgilendirici eğitimler almaktadır. Bunların yanında gençler; halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, uygulamalı ilk yardım gibi pek çok istasyonda harika bir kamp dönemi geçirmektedirler. Ayrıca tatil yapma imkanına da sahip olan gençler; gezi, yürüyüş, yüzme, okçuluk, bisiklet, paintball gibi etkinliklerden ücretsiz faydalanmaktadırlar.

11 – 22 yaş grubu çocuk ve gençlerin ücretsiz bir şekilde faydalanabileceği gençlik kamplarında şehit ve gazi çocukları, Türk Kızılay Toplum Merkezleri’ndeki Suriyeli misafirler, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, dezavantajlı gruplar, Türkiye’nin pek çok bölgesinden gelen çocuklar, Kızılay Üniversite Kulüpleri ve Gençlik Kızılay Teşkilatı devreler halinde gençlik kamplarının misafiri olmaktadırlar.

Kamp Programına Eklenen Tematik Kamplar

Türk Kızılay genel amaçlı kampların yanında tematik kamplar da düzenlemektedir. Teknolojiden uzak, katılımcıların kendi ürünlerini yetiştireceği “Teknolojisiz Üretim Kampı“, çocukların yazılımla buluşma imkanı veren “robotik kodlama ve arduino” çalışmaları yaptığı “Yazılım Kampı“, çocukların şair ve yazarlarla bir araya gelerek atölyelerle yazarlık çalışmaları yaptığı “Yazarlık Kampı“, engelli bireylerin de tatil yapma imkanına kavuştuğu “Engelsiz Kamp” öne çıkan tematik kamplardan bazılarıdır.

Her Devre Sonunda Veda Sokağı

Türk Kızılay’ın çalışmaları arasında gençlere yönelik düzenlenen etkinlikler her zaman özel bir yere sahiptir. Bu bağlamda gençlik kamplarında her devrenin son akşamında öğrenciler, bir hafta boyunca yaptıkları çalışmaları Veda Sokağı‘nda katılımcılara sunar. Ailelerin de katılabildiği Veda Sokağı’nda öğrenciler yakılan kamp ateşi etrafında çember oluştururlar. Sonrasında atık malzemelerden yapmış oldukları çeşitli görsel ürünleri sergilerler.

Kızılay Gençlik Kampları, her yıl düzenlenen gençlerin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olan ücretsiz kamplardır. Yazımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bir çok gencin kamplar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version