Nereye Gidelim: Hatay

Hatay İlçeleri

Hatay SVG Haritası; Altınözü, Antakya, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı

Hatay Hakkında Kısa Bilgi

Türkiye’nin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki MÖ 100 bin ile 40 bin tarihlerine ait bulgular elde edilmiştir.

Şehir, Tunç Çağı’ndan bu yana sırasıyla Akat Beyliği, Yamhad Krallığı, Hititler, Mısır, Urartular, Asurlular ve Perslerin egemenliği altına girmiştir.

İnanç turizminin en önemli merkezlerinden biri olan kent; camileri, kiliseleri, kaleleri, çarşıları ve kirlenmemiş sahilleri ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin en çok tercih ettiği şehirlerden biri olmayı sürdürmektedir.

Kent eşsiz lezzetleri, kültürleri, Anadolu’nun ve dünyanın ilklerini de içinde barındıran bir şehirdir. Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi burada inşa edilmiştir. Şehrin Kurtuluş Caddesi’nde camii, sinagog ve kilise bulunmaktadır. Hatay dinler arası kardeşliğin de simgesidir.

İslam, Hristiyan ve Musevi dinine mensup kişilerin bir arada kardeşçe yaşadığı hoşgörü kenti Hatay’a gittiğinizde kültür zenginliğini şehrin pek çok yerinde görebilirsiniz

Köklü bir tarihe sahip olan kent, kültürel özellikleri ve doğasının yanı sıra dillere destan Hatay mutfağı ile ziyaretçilerine eşsiz deneyimler sunmaktadır.

Kent 600’den fazla yemek çeşidiyle Türk, Arap ve Fransız mutfaklarını da barındırmaktadır. Dünyanın en uzun ikinci kumsalı Samandağ ilçesinde bulunmaktadır.

 

Titus Kaya Tüneli 0

Titus Kaya Tüneli Gezi Rehberi

Hatay ilinin Samandağ ilçesi, Çevlik Örenyeri yakınında yer alan Titus Tüneli, MÖ 1. yy’da yapımına başlanmıştır. Dağlardan gelen ve yaşamları tehlikeye sokan sel taşkınlardan korunmak için Roma İmparatoru Vespasian, şehrin etrafını dolanacak, akıntıların yönünü...