Festa 2200 Bisiklet Festivali, Erciyes
2018 senesinde ilki düzenlenen Festa 2200 Bisiklet Festivali, Erciyes’te Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen bisiklet tutkununu gökyüzüne en yakın noktada bir araya getirmeye devam ediyor. 4 gün boyunca süren festivalde yaklaşık 200 km pedal çevirecek olan bisikletçiler, Kayseri ilinin tarihi ve doğal güzelliklerini de görme şansına sahip oluyorlar.
Gündüz vakitlerinde Kayseri şehrinin doğal güzelliklerine pedal çevirerek şahit olan bisikletçiler, akşam olduğunda dağda kurulan kamp alanında eğlenerek yorgunluk atıyorlar.
Festa 2200 Bisiklet Festivali ne zaman?
Festa 2200 Bisiklet Festivali, 23 – 26 Temmuz 2020 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir köşesinden yine bir çok doğaseveri ve bisiklet tutkununu bir araya getirecek.
Erciyes Bisiklet Festivali Programı
Kış sporları ile öne çıkan Erciyes Dağı, bunun yanında bisiklet sporunda da Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. Erciyes Dağı’nda düzenlenecek Erciyes FESTA 2200 Bisiklet Festivali her sene tekrar eden oldukça başarılı etkinliklerden birisidir.
Festival programına ait detaylar açıklandığında ilgili detaylara bu sayfada yer veriyor olacağız.
- Festival kayıt alanı: 23 Temmuz Perşembe günü saat 12.00’de kayıt işlemi başlayacaktır.
- Kayıt işlemi bittikten sonra şehir merkezinde bisiklet turu yapılacaktır. Bisiklet turu tamamlanınca otobüslere binilerek kamp yapılacak alana hareket edilecektir.
- Festival kamp alanı: Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı’da olacaktır.
Kayseri ile ve çevresinin tanıtımını yapmak, farklı kentlerden gelen bisikletçilerin kaynaşmasını sağlamak, doğayla iç içe olmak ve elbette doyasıya eğlenmek amacıyla düzenlenen bu bisiklet festivaline dileyen herkes katılabilir.
Bisiklet bir kültürdür, bir yaşam tarzıdır!
Bir önceki yüzyılda yaşamış olan insanların düşlerini şimdilerde bizler yaşıyor olabiliriz. Çoğu işlerini yapan robotlar sayesinde keyif süren günümüz insanoğlu, aynı zamanda bu refahın getirdiği sorunlarla da boğuşmakta…
Çağımız insanı hareketsiz yaşama o kadar alışmış vaziyette bir yaşam tarzına sahip ki pek çok kişi, hareketsizlikten kaynaklanan rahatsızlıkların pençesine düşmüş vaziyette. Doğal yaşamdan uzaklaşan bizler; ruhsal sorunların yanı sıra, kalp – damar, iskelet – kas rahatsızlıklarıyla ve de şişmanlık (obezite) sorunlarıyla baş başa kalmış durumdayız.
Tüm bu sorunların elbette ki bir çaresi var: Ayağa kalkıp harekete geçmek! Tek başına başlayan bu eylem, pek çok kişinin katılımıyla büyük bir etkinliğe dönüşmeye başladığında birlikte neler yapabileceğimizi de görme fırsatına sahip oluyoruz. Bisiklet festivalleri gibi doğa ile iç içe yapılan tüm etkinlikler; Devlet kurumları, özel sektörler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve bireyler olarak bizlerin önem vermesi gereken etkinliklerdir. Sağlıklı bireyler için şimdi el ele verme zamanı!
Bisiklet süren kişilerin çoğalması noktasında devlet kurumlarına da bazı görevler düşmektedir. Bisikletliler ve yayalar için özel yollar tahsis edilmelidir. Bisiklet kullanmak devlet nezdinde teşvik edilmelidir.
Hareketsiz yaşamın getirdiği sorunların bir nebze çözümü olan Festa 2200 Bisiklet Festivali vb. etkinlikler Türkiye’nin pek çok yöresinde düzenlenmektedir.
Türkiye’deki Bisiklet Gezileri ve Festivalleri
Bisiklet sürmenin faydaları nelerdir?
Bisiklet kullanmak aşağıda sıralanan pek çok faydayı bize sağlayacaktır:
- Benzin / dizel yakıt tasarrufu ve milli ekonomiye katkı
- Azalan hava kirliliği
- Sağlıklı bir görünüm
- Hareket sayesinde hareketsizliğin getirdiği rahatsızlıkların ve sağlık giderlerinin azalması
- Bisikletin park sorunu olmadığı için trafiğin rahatlaması, buna bağlı olarak trafik kazalarının azalması
- Ruhsal rahatsızlık veren gürültü kirliliğinin azalması
- En önemlisi insanların temel ihtiyaçlarından biri olan sosyalleşme imkanın oluşması
Editörün Notu:
Doğa sevgisi ile dünyana gelen insanın içindeki bu sevgiyi güçlendirmeliyiz. Unutmayalım ki sevgi doğuştan gelse bile saygı sonradan öğrenilir. Çocuklarımıza trafik kurallarına uymayı ve doğaya saygılı olması gerektiğini öğretelim.
Sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum için üzerimize düşeni yapalım. Varmak istenilen yere toplu taşıma imkanı varsa özel aracımızı kullanmayalım. Bisiklet sürerek oraya gidebilmek mümkünse bisikleti kullanalım. Yürünebilecek bir mesafede ise yürüyerek gidelim.
Baş döndüren dünyanın hızına ayak uydurmaz ve yavaşlayarak etrafın tadını çıkarırsak eminiz ki daha mutlu bireyler haline dönüşeceğiz.
Savaş Uyar
Festival ile ilgili hazırladığımız yazımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak diğer insanlarında da bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.