Türkiye’nin En İyi Ücretsiz Kamp Alanları
Türkiye’deki ücretsiz kamp alanları o kadar fazla ki en iyilerini sizler için derlemeye çalıştık. Herkes biliyor ki Türkiye, pek çok kişinin tüm güzellikleriyle faydalanabileceği bir coğrafyada bulunuyor. Havası, denizi, güneşi ve doğası ile Türkiye o kadar özel bir konumda duruyor ki yazımızı okuduktan sonra tatil için çok yıldızlı otellerde vakit geçirmek yerine doğanın kucağında kamp yapmayı tercih edebilirsiniz.
Türkiye’de En Çok Tercih Edilen 20 Ücretsiz Kamp Alanı
Çoğu kişi, hafta içi sorumlulukları ve hafta sonuna ertelediği işlerinden ötürü, sürdürebilirliği zor bir etkinlik gibi gözüken kamp yapma fikrine uzak bakıyor. Ama kamp yaşamı bir süre sonra, sizi o kadar içine çekiyor ki hafta sonunuzu tamamen dolduran ev işlerinin hafta içi de halledilebilecek olduğunu anlayıp sonraki rotanızı yeni kamp alanlarına çeviriyorsunuz.
Bu yazımızı okuduğunuzda belki de daha önce gittiğiniz belki yalnızca adını duyduğunuz ama hiç görmediğiniz kamp alanlarını daha yakından tanıyacaksınız.
Karavanınıza atlayıp yahut çadırınızı yanınıza alarak doğanın müziğini duyabileceğiniz Türkiye’nin en güzel ücretsiz kamp alanları hakkında sizlere faydalı olacak yararlı bir liste hazırladık.
- Korsan Koyu Kamp Alanı, Kumluca | Antalya
- Sülüklü Göl Kamp Alanı, Mudurnu | Bolu
- Türkmen Şelalesi Kamp Alanı, Aliağa | İzmir
- Frig Vadisi Kamp Alanı, İhsaniye | Afyonkarahisar
- Akçakese Kamp Alanı, Şile | İstanbul
- Saroz Körfezi İtalyan Koyu Kamp Alanı, Keşan | Edirne
- Salda Gölü Kamp Alanı, Yeşilova | Burdur
- Ağva Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile | İstanbul
- Badara Yaylası Kamp Alanı, Çamlıhemşin | Rize
- Şahinkaya Kanyonu Kamp Alanı, Vezirköprü | Samsun
- Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı, Mamak | Ankara
- Kaynaklar Kamp Alanı, Buca | İzmir
- Ayder Yaylası Kamp Alanı, Çamlıhemşin | Rize
- İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı, Demirköy | Kırklareli
- Kümbet Yaylası Kamp Alanı, Dereli | Giresun
- Pürenli Yaylası Kamp Alanı, Mudurnu | Bolu
- Geyikbayırı Kamp Alanı, Konyaaltı | Antalya
- Torkul Gölü Kamp Alanı | Düzce
- Cennet Koyu Kamp Alanı, Bodrum | Muğla
- Kapadokya Kamp Alanı, Göreme | Nevşehir
1- Korsan Koyu Kamp Alanı, Kumluca | Antalya
Korsan Koyu; tarihte gemilerin sığındığı, Antalya – Finike arasında fırtınalardan etkilenmeyen, durgun ve sakin nadir koylardan biridir. Oldukça uzun bir doğa yürüyüşü rotası olan Lykia Yolu üzerindedir. Bölgenin yakınlarında herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Bunun için tüm ihtiyaçlarınızı koya gelmeden karşılamalısınız.
Korsan Koyu nerede, nasıl gidilir?
Korsan Koyu, Antalya ilinin Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Beldesi’nde yer almaktadır. Koy, Antalya iline 125 km, Kumluca ilçesine 31 km uzaklıktadır. Likya yolu üzerinde bulunan Korsan Koyu’na toplu taşıma araçlarıyla gitme imkanı bulunmamaktadır.
2- Sülüklü Göl Kamp Alanı, Mudurnu | Bolu
Sülüklü Göl etrafında kamp yapmak için pek çok düzlük alan bulunmaktadır. Göl bölgesinde bazı yerlerde cep telefonları çekmez. Sülüklü Göl Tabiat Parkı’nda içme suyu, yakacak odun ve tuvalet sorunu bulunmamaktadır. Sakarya tarafından buraya gelmeyi düşünenler Dokurcun köyünde yiyecek için alışverişlerini yapsalar iyi olur.
Sülüklü Göl nerede, nasıl gidilir?
Sülüklü Göl, Bolu ili Mudurnu ilçesine 50 km uzaklıkta olup harika doğa manzarası ile görenleri büyülemektedir. Mudurnu – Akyazı yoluna 9 km mesafede bulunan göle ulaşmak için ilk olarak Dokurcun yönünde devam etmelisiniz. Stabilize yoldan 9 km daha giderek bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca araç navigasyonuna Sülüklü Göl yazarak buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
3- Türkmen Şelalesi Kamp Alanı, Aliağa | İzmir
Şehrin keşmekeşinden ve stresinden uzak doğa kampı yapmak için görülmesi gerekenler listenize Su Uçan Şelalesi veya bilinen diğer adıyla Türkmen Şelalesi‘ni eklemelisiniz. Şelale yakınlarında alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulunmamaktadır. Bu yüzden yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmelisiniz. Kamp yapmak için düzlük alan şelalenin üst bölümlerinde bulunmaktadır.
Türkmen (Su Uçan) Şelalesi nerede, nasıl gidilir?
Manisa ilinden şelaleye çok yakın olan Türkmen Mahallesi’ne 35 km’lik bir yolculukla ulaşım sağlayabilirsiniz. Her türden araçlar ile stabilize yol sayesinde belirli bir yere kadar bu bölgeye ulaşabilirsiniz.
4- Frig Vadisi Kamp Alanı, İhsaniye | Afyonkarahisar
Afyonkarahisar ilinin İhsaniye ilçesine bağlı Bayramlı köyünde yer alan Frig Vadisi, hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları ile geceleri yıldızları seyretmeyi seven doğa tutkunlarını bekliyor. Vadiye gelmeden önce gıda, su vb. temel ihtiyaçlarınızı temin etseniz iyi olur.
Frig Vadisi nerede, nasıl gidilir?
Frig Vadisi; Eskişehir, Kütahya ve Afyon illeri arasında yer almaktadır. Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar tarafına, Afyonkarahisar il merkezinden 23 km uzaklıktaki Ayazini’ne minibüsler ile ulaşılabilirsiniz. Ayrıca 50 km’lik Afyonkarahisar – İhsaniye arasını minibüsler ile gidebilirsiniz. Kütahya’ya 55 km, Eskişehir’e 80 km uzaklıkta olan Frig Vadisi’ne yine minibüslerle ulaşabilirsiniz.
5- Akçakese Kamp Alanı, Şile | İstanbul
Ne güzeldir ki İstanbul’a çok yakın, hala güzelliğini kaybetmemiş sahiller var. İstanbul ili Şile ilçesine bağlı bir sahil mahallesi olan Akçakese halk plajında ve etrafındaki falezlerde kamp için uygun yerler bulunmaktadır. Su ve gıda gereksinimlerinizi Akçakese mahallesinden karşılayabilirsiniz. İstanbul’a yakın kamp alanları listesinde yer alan Akçakese, hafta sonları için tercih edebileceğiniz yerlerden birisi.
Akçakese nerede, nasıl gidilir?
Akçakese, Ağva yolunda bulunuyor. Şileyi geçtikten sonra yol tek şeride düşüyor. Kabakoz’u geçtikten sonra Ağva-Kandıra tabelasından sola Kandıra’ya doğru ilerlemelisiniz. Bir sonraki köy Akçakese köyü. Navigasyon ile sahile kadar gidebilirsiniz.
6- Saroz Körfezi İtalyan Koyu Kamp Alanı, Keşan | Edirne
İtalyan Koyu ne yazık ki hafta sonları ve özellikle bayram zamanlarında çok çok kalabalık olmaktadır. Pek kimsenin olmadığı, Eylül ayı sonunda veya Nisan – Mayıs aylarında bu koyda çadırınızı kurup sakin bir kaç gün geçirebilirsiniz. Buraya gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.
Saroz Körfezi İtalyan Koyu nerede, nasıl gidilir?
Edirne ili Keşan ilçesine bağlı İtalyon Koyu’na Uzunkum plajını geçtikten sonra, hemen sağdan taşlık yol boyunca devam ederek ulaşabilirsiniz. Oldukça bozuk ve irili ufaklı taşlardan oluşan engebeli bir yol sonunda ulaşılan bu koyda herhangi bir tesis veya tuvalet, duş vs. gibi özel alanlar bulunmamaktadır.
7- Salda Gölü Kamp Alanı, Yeşilova | Burdur
Türkiye’de en çok ilgi gören göllerden biri olan Salda Gölü, beyaz kumları ve berrak suyuyla tıpkı Maldivler gibi. Ücretsiz kamp alanları olan bu bölgede, gölün hemen kıyısına veya ormanlık alana kamp yapmak için çadır kurabilirsiniz. Türkiye’nin temiz göllerinden biri olan Salda Gölü’nde yüzmek ayrıca bir keyif.
Salda Gölü nerede, nasıl gidilir?
Burdur ili Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, ilçe merkezine 4 km mesafede yer alıyor. Burdur, Antalya ve Denizli otobüs terminallerinden buraya doğrudan otobüsler bulunuyor. Burdur üzerinden gitmek içinse Hacılar-Yeşilova güzergahını kullanabilirsiniz.
Salda Gölü hakkında detaylı bilgi için bilgi damlası sitesini ziyaret edebilirsiniz.
8- Ağva Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı, Şile | İstanbul
Ağva Hacıllı Şelalesi, İstanbul’a yakın kamp yapılacak en iyi yerlerden birisidir. Hacıllı Köyü’nden aracınız ile kamp yapmak için uygun olan alana inebilirsiniz. Kamp kurmadan önce bütün ihtiyaç duyacağınız malzemeleri yanınızda getirseniz iyi olur. Şelaleyi ve mağarayı görmek için birazcık doğa yürüyüşü yapmanız gerekmektedir. Şelale gerçekten muhteşem. Burada yüzmek ise çok keyifli. Cep telefonu şebekeleri burada çekmiyor.
Ağva Hacıllı Şelalesi nerede, nasıl gidilir?
Hacıllı Köyü’ne toplu taşıma aracı hizmeti bulunmuyor. Buraya özel aracınızla Şile – Ağva yolunu izleyerek, Teke köyünü geçip Ağva’ya gelmeden Hacıllı Köy tabelasından dönerek gidebilirsiniz. Yaklaşık olarak Hacıllı Şelalesi’ne Şile’den yarım saatlik, İstanbul’dan 1 buçuk saatlik bir yolculukla ulaşabilirsiniz.
9- Badara Yaylası Kamp Alanı, Çamlıhemşin | Rize
Bulutların arasında kaybolmak ve dünyanın tepesinde hissetmek için Badara Yaylası‘na giderseniz yaylada otlayan meşhur ineklerin arasında huzur veren bir kamp geçirebilirsiniz. Yaylada isterseniz bungalov evlerde konaklayabilir isterseniz ücretsiz bir şekilde kamp kurabilirsiniz. Temel ihtiyaçlarınızı yayladaki işletmelerden karşılayabilirsiniz.
Badara Yaylası nerede, nasıl gidilir?
Badara Yaylası, Rize iline bağlı Hemşin ilçesindeki 1850 m rakıma sahip yayladır. Şunu hemen söyleyelim: Yaylaya ulaşmak için özel aracınızın olması kesinlikle şarttır. Rize’den Çamlıhemşin’e doğru ilerleyerek Zil Kale tabelalarını takip etmelisiniz. Şimşir Ormanı’na doğru sağa dönerek yokuş yukarı 1 saat tırmandıktan sonra doğa harikası Badara Yaylasına ulaşmış olursunuz.
10- Şahinkaya Kanyonu Kamp Alanı, Vezirköprü | Samsun
Şahinkaya Kanyonu Türkiye’nin en büyük 2. su kanyonu olması nedeniyle ekstrem sporlara da oldukça uygun bir coğrafyadır. Bölgede herhangi bir tesis olmadığından çoğunlukla burada kamp tercih edilmektedir. Kamp kurmak için en güzel yer zirveye yakın dağ etekleridir. Kanyonun zirve eteklerinde kamp yapmak isteyenler yiyecek ve içeceklerini Vezirköprü’den temin etseler iyi olur. Her sene Şahinkaya Kanyonu’nda düzenlenen Falconfest‘e katılmanızı da öneririz.
Şahinkaya Kanyonu nerede, nasıl gidilir?
Şahinkaya Kanyonu, Samsun iline bağlı Vezirköprü ilçesinin Kuruçay Köyü’ndedir. Şehir merkezine 127 km uzaklıkta bulunan bölgeye ulaşım yaklaşık 2 saat sürmektedir.
11- Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı, Mamak | Ankara
Şehir merkezinden çok uzaklaşmadan kamp ve doğa yürüyüşü yapmak, kafa dinlemek için oldukça güzel bir yer olan Kıbrıs Köyü Kanyonu, Ankara’da yaşayan pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Kıbrıs Köyü Kanyonu Ankara ilinin Mamak İlçesi’nde bulunmaktadır. Ortalama 8 km’lik bir uzunluğa sahip kanyonda Karadeniz iklimi hakimdir. İkliminden dolayı bu alanda fındık yetiştirilebilmektedir. Haftanın her günü gidebilirsiniz.
Kıbrıs Köyü Kanyonu nerede, nasıl gidilir?
12- Kaynaklar Kamp Alanı, Buca | İzmir
Kaynaklar kamp alanı, doğanın kollarında huzur içinde kamp yapmak isteyenlerin vazgeçilmez noktalarından biridir. İzmir’de ikamet edip kamp yapmak için nereden başlayacağını bilmeyenler için harika bir fırsattır. Bu bölgede çadır kurulacak pek çok alan bulunmaktadır.
Dağ tırmanışı için yılın belirli zamanlarında doğa sporu yapanların uğrak yeri olsa da köye yakınlığı sebebiyle ve Türkiye’deki ücretsiz kamp alanları listesinde önemli bir yere sahiptir.
Kaynaklar nerede, nasıl gidilir?
Kaynaklar, İzmir iline bağlı Buca ilçesine ortalama 9 km uzaklıktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi durağından 177 numaralı Eshot ile 30 dakikada Kaynaklar Köyü’ne ulaşabilirsiniz. Ayrıca Hasanağa bahçesi önünden minibüslere binerek de buraya gidebilirsiniz.
13- Ayder Yaylası Kamp Alanı, Çamlıhemşin | Rize
Ayder Yaylası; havasıyla sizi içine alan, ladin ve kayın ormanlarıyla süslenmiş muhteşem bir yayladır. Sizi karşılayan çarşının karşısındaki bölgeye ücretsiz çadır kurabilirsiniz. Karadeniz’in samimi insanıyla sohbet ederek yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz ve asla unutamayacağınız bir kamp yapmak istiyorsanız Ayder Yaylası tam size göre.
Ayder Yaylası nerede, nasıl gidilir?
Ayder Yaylası, Rize ili Çamlıhemşin ilçesinin 19 km güneydoğusunda, deniz seviyesinden 1350 m yükseklikte yer almaktadır. Ayder Yaylası’na özel aracınızla, otobüsle ya da Trabzon iline uçakla gelip oradan otobüs, minibüs ve taksilerle ulaşabilirsiniz. Ayrıca buraya Rize şehir merkezinden her mevsim düzenli servis araçları gitmektedir.
14- İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı, Demirköy | Kırklareli
İğneada Longoz Ormanları, hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları ile şehir merkezine de yakın olması nedeniyle çoğunlukla ailelerin tercih ettiği bir yerdir. Şunu bilmelisiniz ki arkadaşlarınızla burada çadır kurma niyetiniz varsa bölgenin kalabalık ve akşamları gürültülü olması nedeniyle, orman içinde sakin bir kamp yapmak mümkün olmayabilir.
İğneada Longoz Ormanları nerede, nasıl gidilir?
İğneada, Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı el değmemiş doğal güzelliklere sahip bir beldedir. Longoz ormanları İğneada’ya 3 km’lik mesafededir. Özel bir bir ekosisteme sahip olan Longoz ormanlarına bilhassa İstanbul’dan kalkan otobüsler ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca özel aracınızla İstanbul – Saray – Vize – Poyralı – Demirköy – İğneada güzergahını kullanarak buraya ulaşabilirsiniz.
15- Kümbet Yaylası Kamp Alanı, Dereli | Giresun
Kümbet Yaylası, çoğunlukla bölge halk tarafından tercih edilmektedir. Bilhassa yaz mevsiminde oldukça kalabalık olmaktadır. Kamp alanı ücretsizdir. Kamp yapmak isteyenlerin temel gereksinimlerini rahatlıkla giderebileceği; elektrik, su, bakkal, restoran, kasap, fırın, manav ve sağlık ocağı gibi olanakları bulunmaktadır.
Kümbet Yaylası nerede, nasıl gidilir?
Giresun ilinin Dereli ilçesinde yer alan Kümbet Yaylası, 1710 m’lik rakımı ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en çok bilinen yaylalarından biridir. Giresun – Dereli’den sonra Güdül – Yüceköy üzerinden 60 km’lik ya da Şebinkarahisar yolundan İkisu – Uzundere üzerinden 84 km’lik bir yol katederek yaylaya ulaşılabilirsiniz.
16- Pürenli Yaylası Kamp Alanı, Mudurnu | Bolu
Pürenli Yaylası, Düzce ili sınırları içerisinde kalan, pek de bilinmeyen doğa harikası bir yerdir. Son zamanlarda keşfedilen güzelliğiyle tercih edilen, bir çok kesimden ziyaretçinin akın ettiği yaylalardan birisidir. Çoğunlukla yaz aylarında gençlik kampları ve şenlikleriyle neşeli ve kalabalık olan bu kamp alanı, ailelerin de rahatlıkla gelebileceği ve doğanın keyfine varabileceği hoş bir yer.
Pürenli Yaylası nerede, nasıl gidilir?
Düzce’nin Gölyaka ilçesi sınırlarında bulunan Pürenli Yaylası, Gölyaka ilçesine 24 km, Düzce il merkezine 28 km uzaklıktadır. Rakımı 1400 m’dir. Kuzey’den Düzce yolu, Güney’den Mudurnu yolu sizi bu yaylaya götürecektir. İstanbul tarafından gelecekler D-100 karayolu üzerinden önce Düzce’nin Gölyaka ilçesine oradan da 24 km’lik bir yolculukla Pürenli Yaylası’na ulaşabilirler.
17- Geyikbayırı Kamp Alanı, Konyaaltı | Antalya
Geyikbayırı, Türkiye’nin en büyük kaya tırmanışı yapılan bölgesidir. Bu alanda hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları bulunmaktadır. Yiyecek ve su ihtiyaçlarınızı bölgeye yakın köyden karşılayabilirsiniz. Yine de temel ihtiyaçlarınızı yanınızda bulundurmanız daha iyi olacaktır.
Geyikbayırı nerede, nasıl gidilir?
Antalya ili Konyaaltı ilçesine bağlı Geyikbayırı beldesi Güllük (Termessos) Dağı yamaçlarında kurulmuştur. Antalya merkezden Geyikbayırı Köyü arası 27 km’dir. Köyden 20 km’lik patika yolunu kullanarak Güllük Milli Parkı‘na ulaşabilirsiniz.
18- Torkul Gölü Kamp Alanı | Düzce
Torkul Gölü, Karadeniz havasını hissedeceğiniz harika bir yer. Bölgede işletme olmadığı için göle gelmeden önce temel ihtiyaçlarınızı yanınıza almalısınız. Geceleri kurtları görebilirsiniz. Bundan dolayı dikkatli olmalısınız. Maceraperestlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden birisi.
Torkul Gölü nerede, nasıl gidilir?
Torkul Yaylası; Düzce merkeze 30 km’lik mesafede olan ve 1251 m’lik bir rakıma sahip bir yayladır. Torkul Gölü, yaylanın 1 km gerisinde yer almaktadır. Gölete yalnızca kişisel araçlarınızla ulaşabilirsiniz. Düzce – Beyköy – Uğur Köyü güzergahı sizi gölete götürecektir. Uğur Köyü’nden sonraki yol ise oldukça bozuk.
19- Cennet Koyu Kamp Alanı, Bodrum | Muğla
Cennet Koyu, ücretsiz kamp alanları arasında yer alan, sıcak denizi ve göz kamaştırıcı manzarası ile mutlaka görülmesi gereken cennetten bir köşedir. Bölgede işletme bulunmadığı için tüm ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Cennet Koyu nerede, nasıl gidilir?
Muğla ili Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cennet Koyu, ilçe merkezine 20 km’lik Türkbükü‘ne 3 km’lik mesafede bulunmaktadır. Türkbükü’ne giderken sağ tarafta bulunan Cennet Koyu’na toplu taşıma hizmeti bulunmamaktadır.
20- Kapadokya Kamp Alanı, Göreme | Nevşehir
Sadece turistlerin değil doğa severlerin de ziyaret ettiği Kapadokya; doğa yürüyüşü rotaları, ATV ve at biniciliği parkurları, kamp alanları, üzüm bağları ve muhteşem doğal oluşumlarıyla öne çıkmaktadır. Kapadokya kamp için çok uygun ve her türlü imkanın, güzelliğin olduğu bir yerdir. Bu yüzden kamp severlerin mutlaka gitmesi ve deneyimlemesi gereken yerlerden bir tanesidir.
Kapadokya nerede, nasıl gidilir?
Kapadokya bölgesi yalnızca Nevşehir iline değil; aynı zamanda Aksaray, Niğde, Kırşehir ve Kayseri illerine kadar yayılmış bölgenin genel ismidir. Kapadokya bölgesine ulaşım oldukça kolaydır. Uçakla, aracınızla, tur firmalarıyla ya da otostop çekerek buraya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Nevşehir – Ankara arası 276 km, Nevşehir – İstanbul arası 729 km‘dir.
Sosyal medya hesaplarınızda ücretsiz kamp alanları listesini başkalarının da bilgilenmesi için paylaşabilirsiniz.