Nereye Gidelim: Mersin

Mersin İlçeleri

Mersin SVG Haritası; Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar (Gülpınar), Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar, Yenişehir

Mersin Hakkında Kısa Bilgi

Mersin’in kent merkezinde bulunan MÖ 7000’li yıllara ait kalıntılar gösteriyor ki yontma taş çağından günümüze kadar bu bölgede yaşam her zaman var olmuş. MÖ 5. yy.’da Heredot, Olimpos tanrılarının içeceği olan Mersin bitkisinden esinlenerek kentin adından bu isimle bahsetmiştir.

Antik çağda Kilikya adıyla anılan kent; Persler, Asurlular, Hititler, Roma Uygarlığı ve Bizanslılar tarafından uzun yıllar boyunca yönetilmiştir. Mersin’in günümüzde 20’den fazla antik kente ve 400’den fazla Bizans köyüne ev sahipliği yapması kenti, tarihi bir şehir konumuna getirmiştir.

Mersin’in bilinen diğer adı İçel’dir. İçel ismi ilk kez Türkler tarafından 12. yy.’da Göksu ırmağının iki yanındaki bölgeyi tarif etmek için kullanılmıştır.

Arap-Alevi, Sünni, Ortodoks Hristiyan, Yahudi ve Türklere ait pek çok  mezarın iç içe olduğu bir kent olan Mersin’in zengin kültürüyle günümüzde pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir.

Mağaraları, kanyonları ve gölleriyle cennet kadar doğa güzelliklerine de sahip kent, gezilecek yerler arasında olan bir şehirdir.

0

Türkiye’deki Doğa Harikası Kanyonlar

Türkiye’nin her köşesi cennet kadar muhteşem doğa harikası yerlerden oluşuyor. Türkiye’de kanyon denince en çok akla gelen ve en çok gezilen kanyonların bir listesini sizler için derledik.

0

Türkiye’deki En Çok Gezilen Doğa Harikası Şelaleler

Türkiye’nin her köşesi cennet kadar muhteşem doğa harikası yerlerden oluşuyor. Sizler için Türkiye’deki şelaleler listesinde ilk akla gelen, en çok tercih edilen, en kısa zaman zarfı içinde sizlerin de gitmek isteyeceği 15 adet şelaleyi...